Seto a Samo ...

Určitě jste se s nimi každý setkal. Je to nerozlučná dvojka, která nás provází celý život, už od dětství...

Vždycky, když jsem se s nimi setkal byl to buď průser anebo sranda jako Brno, takže vlastně moc velká ne, ale i tak to stálo za to. 

Jsou nám na blízku už od dětství. Jsou tu jak pro mrňata, tak i pro nás dospělé. Používají je dokonce i hlavy študované ba dokonce i ti nejvyšší v čele státu.

Naposledy mi byli nablízku teď o víkendu, když jsem byl u bráchy a koukal jsem na betonovou desku, která byla prasklá. Když jsem se zeptal "co s tím, proč to prasklo?"..., ihned byl po ruce Seto, který to opraví, sešije. Samozřejmě mu u toho pomáhal Samo, protože na otázku "proč to prasklo?" brácha odpověděl, že "to Samo"... Vidíte??? Hned tu byli oba a ani jsme je nikdo nezvali.

Když jsem ve svých asi devíti letech rozbil tátův mega džbánek na pivo z kameniny, byl mi po ruce taky Seto! Táta začal s výslechem co se stalo a padla otázka "kdo to udělal?" měl jsem připravenou hbitou odpověď : "tati ono se to naklonilo a samo se to povalilo a prasklo to víš..." Takže už i tehdy mi tihle dva chránili záda. Bohužel otec neměl pro moje nové kámoše Seto a Samo pochopení a dostal jsem na prdel tou největší vařechou co doma byla. A že byla veliká, to si pište. Babička totiž byla kuchařka a k nějakému výročí či co dostala mega vařechu, která byla různě vypalovaná. No a opět zasáhnul Seto, protože se vařecha babi nehodila domů, tak skončila u nás. A byla úspěšně zavěšena nad kuchyňskou linkou. A při každém průseru, kdy jsem byl trestán jsem byl "potupně" vyzván abych si přinesl "žezlo" a pak už jen následoval výprask na prdel. Bolelo to kurevsky, to mi věřte, ale nikdy jsem od táty nedostal neoprávněně!

"Se to spravý, říkal jsem si".... ale ne, nespravilo Seto. A už vůbec ne Samo. Prostě tihle dva si dělají co chtějí. Do hlavy ti vlezou bez jakéhokoliv ohlášení. Najednou ti skočí na jazyk a vypadne z tebe ten či onen...

Pak se tomu jen divíme. 

Prostě jsou tu.

Přeji vám všem, aby vás Seto a Samo co nejméně obtěžovali. Hlavně ať vám nepůsobí újmu, ale jen radost. Ať vám vykouzlí úsměv na tváři. Ať můžete s úsměvem konstatovat: "tak tenhle Seto ani Samo ti rozhodně nepomůže můj milý..."...

Mějte krásný den,

Vladimír

Autor: Vladimír Rýdl | úterý 3.12.2019 13:28 | karma článku: 14,25 | přečteno: 478x
  • Další články autora

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... homeless

25.1.2023 v 18:21 | Karma: 14,34

Vladimír Rýdl

Jak jsem kazil normy ...

11.1.2023 v 22:38 | Karma: 25,86

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... B A F !!!

22.12.2022 v 19:08 | Karma: 18,12