Jak se správně uložit ke spánku

"Jak si kdo ustele, tak si lehne" zní staré české přísloví. Já bych si ho dovolil trochu okomentovat v mé nové povídce ...

Jednou jsme si šli se Zrzkou lehnout pozdě v noci, po náročném dni. To, že se u toho stihneme "pohádat" jsme netušili ani jeden. Byla to přitom taková banalita, jak už tomu tak občas bývá. Začnu však ránem...

     Jsem zvyklý si ráno vždycky ustlat a postel tak nějak urovnat aby to nevypadalo, že tam řádilo tornádo. Ne však tak Zrzka. Ta to má naprosto obráceně. A kdyby jenom to. To, že nechá pyžamo vyvrácené naruby (poruby, jak říkají na jihu) a válí se tu něco, tam ono, tak z toho jsem úplně vodvařenej... Ale každý jsme originál a tak jsem tohle neřešil. Na začátku jsem se jen nesměle zeptal jestli mám ustlat, tak jak jsem zvyklý. "Ne lásko, nech to tak ať peřiny dýchají, nechceš přeci ulehnout do zaprděnýho ne?" zněla odpověď. No nechtěl jsem a tak jsem peřiny jen srovnal a otevřel balkonové dveře, zavřel ty do obýváku a nechal vše větrat. Tolik jen nástřel jak to taky může vypadat. Teď ta večerní debata...

Další komentáře a diskuze byli, když jsem se tu noc přikryl až ke krku, protože "spát v mrazáku je peklo" jak jsem prohlásil. Bylo totiž otevřené okno, venku popadával sníh a já přemýšlel kde mám čepici.

"Ty se přikrejváš až ke krku? A máš zapínání nahoře? "vyhrkla na mě Zrzka, když mi chtěla dát pusu na dobrou noc. Nechápal jsem co se děje, myšlenky mi mrzly a nevěděl jsem jestli chci odpovídat, aby mi náhodou nezamrznul úsměv na tváři. "Jo drahá, jsem přikrytej až ke krku, protože je tu zima jak v ruský pohádce. A to že mám zapínání u držky mi neva". No to jsem neměl říkat! Spustil jsem tím záplavu argumentů proč to tak nemá být, proč je to nebezpečné a že bych si to měl otočit. "Otočit???!!!" vyjeknul jsem zděšeně. "Poté co jsem si to pracně zahřál to mám otáčet? Sorry jako, ale to po mě nemůžeš chtít!" snažil jsem se bránit své území. Chtěla! Prej se nemůže koukat na to jak se večer podřěžu tím zipem co tam je a nerada by o mě přišla. "Ty vole to jsou tak silný slova, že na to snad budu muset reagovat a vyhovět jí" myslel jsem si v duchu. 

"Dobře, tak já se tedy převrátím a doufám, že u toho nezmrznu jak čerstvě vylovená sardinka v Severním moři" byl jsem velice vtipný. Přežil jsem, neumrznul a navíc jsem dostal i nápad to všechno sepsat.

Je třeba dodat, že tohle jsme řešili před "třemi měsíci" našeho bytí a od té doby se občas i povede, že je ustláno a nelítá to po celém bytě. 

Jo a hádejte, kdo vybíral matrace? JÁ!!! Takže aspoň, že ta matrace je dle mého gusta. Ale ta Zrzky je taky pohodlná, takže i tam se dá ležet.

Jaký způsob probouzení máte vy přátelé? Máte rádi pořádek na pracovišti, nebo vám to vždycky po ránu, ale i přes den upadne z ruky a najdete to tam až když je to třeba? A co ten zip nebo knoflíky chcete-li? Já tedy tuhle věc neřeším, mě je to buřt... A spíte při pootevřeném okně v chladu nebo máte radši teplo? Já radši chlad, ale ne Zrzky zimu !

Tak hezký pátek třináctého všem.

V.

Takže 

 

Autor: Vladimír Rýdl | pátek 13.3.2020 14:52 | karma článku: 10,44 | přečteno: 270x
  • Další články autora

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... homeless

25.1.2023 v 18:21 | Karma: 14,34

Vladimír Rýdl

Jak jsem kazil normy ...

11.1.2023 v 22:38 | Karma: 25,86

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... B A F !!!

22.12.2022 v 19:08 | Karma: 18,12