Bílé versus černé...

Já osobně mám spoustu bílých, ale sem tam mi do ruky padnou i černé či jinak barevné. Letos jsem dokonce pod stromečkem našel i dvoudílné, vícesmyslné ...

Ponožky! To je to co bych rád dnes okomentoval.

Vzhledem k mému sportovnímu zaměření mám vesměs bílé sportovní ponožky. Různé značky, různé délky a zaměření. Od minimalistických až po téměř podkolenky, které nejradši nosím v zimě. Společenské mám samozřejmě taky, ale sportovní převládají. 

Dlouho jsem odolával černým ponožkám. Jednou ale přijde chvíle, kdy si prostě ty černý musíš koupit, protože nosit v létě k černým adidaskám bílé ponožky je hloupost. Tak jo, tak jsem si je koupil.

Zjištění? No když máš na noze bílou ponožku, bavlněnou, tak je vše v pořádku, nic se neděje. Snad jen, že jsou hned špinavé, když s nimi bosý vejdeš na neuklizenou plochu. Ale dneska ty prášky vyperou skoro všechno. Černá nebo barevná bavlněná ponožka? To je občas peklo! 

Odcvičil jsem si skvělou hodinu v posilovně se svým trenérem Viktorem a chci se vysprchovat. Čeká mě náročný den a tak chci být v pohodě a brzy na place. Vlezu ke sprchám a nestačím se divit. Celá zem posetá černými žmolky od toho jak chlapi chodí bosí po podlaze a měli černý ponožky! Proč tohle dělají JEN černý ponožky? Proč to nedělá i bílá fusekle? 

Tak jsem to nevydržel a vzal takový to "hrablo na vodu" a celou podlahu smetl do odtokového kanálku aby se tam dalo chodit. Já do společných prostor už bez pantoflí nevlezu! Jednak je to nehygienický a druhak si tam odsud můžeš krom plísně přinést i bradavice.

Po koupeli jsem vždycky jako novej člověk. Cestou do práce jsem přemýšlel jak se zbavit toho "špinění" černých ponožek. Zkusil jsem snad všechno od převracení na ruby, vyprat je před prvním použitím, pudrovat si nohy atd... NIC. Pořád špiní, ať jsou nové či staré, pořád pouští chlupy, žmolky. Máte někdo radu jak to vyřešit? 

Má rada je prostá: nechat černý vespod nebo vzadu a brát si je zcela vyjímečně.

 

Autor: Vladimír Rýdl | pátek 10.1.2020 17:56 | karma článku: 8,96 | přečteno: 313x
  • Další články autora

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... homeless

25.1.2023 v 18:21 | Karma: 14,34

Vladimír Rýdl

Jak jsem kazil normy ...

11.1.2023 v 22:38 | Karma: 25,86

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... B A F !!!

22.12.2022 v 19:08 | Karma: 18,12