Pochybné sociální hokuspokusy v Brně krachují

Brněnská radnice pod vedením neomarxistických sociálních inženýrů z Žít Brno již více než rok rozdává byty neplatičům, nejčastěji romským rodinám. A výsledek? Hluk, nepořádek a stížnosti. Navíc nové dluhy na nájemném.

Chtěli byste mít za sousedy hlučnou romskou rodinu? A co když si nemůžete vybrat? Pokud tedy máte to štěstí či spíše smůlu, že ve vašem domě byl volný byt, který brněnská radnice přidělila neplatičům z údajně znevýhodněných sociálních skupin.

Neomarxisté a sociální inženýři z hnutí Žít Brno ve spolupráci s dalšími koaličními partnery na brněnském magistrátu (Hnutí ANO, TOP 09) prosadili před dvěma lety plán za 800 milionů korun, podle kterého by město mělo řešit zaměstnanost, zdraví, vztahy, finance či bydlení lidem z údajně tzv. znevýhodněných rodin.

Jeden z prvních uskutečněných kroků pochybného sociálního experimentu je přidělování obecních bytů nepřizpůsobivým spoluobčanům, nejčastěji romským rodinám.

Nepřizpůsobiví nájemníci tyranizují původní obyvatele domů

Zatím bylo rozdáno 50 bytů. A dosavadní výsledek? Stížnosti sousedů na hluk, nepořádek a rušení nočního klidu. Obyvatelé domu v Jabloňové ulici v Medlánkách, kam byli také problémoví nájemci umístění, dokonce sepsali petici, kde žádají o řešení problémů s nepřizpůsobivými sousedy (vizhttps://brno.idnes.cz/rapid-re-housing-petice-oliver-pospisil-martin-freund-pp2-/brno-zpravy.aspx?c=A171106_140218_brno-zpravy_dh).

Není se ostatně čemu divit, nebozí starousedlíci se ani nemohli na nové nájemce připravit. Nastěhování početných romských rodin totiž bylo pro obyvatele domů překvapením.„Rozhodli jsme se, že nebudeme informovat sousedy v bytech, kam rodiny nastěhujeme, abychom ty rodiny nestigmatizovali,“prohlásil neomarxistický ideolog Martin Freund z hnutí Žít Brno, který je hlavním autorem šílených plánů (http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_zprava/1623715).

Freund ani dříve nevyloučil, že se o městské byty můžou ucházet lidé, kteří byli třeba odsouzeni za závažný trestný čin nebo v minulosti prodávali drogy.

Neplatili nájem a dostali byt. A znova neplatí

Nově vybavené městské byty dostal kdokoliv, tedy i ten kdo například v minulosti městský byt již měl a přišel o něj kvůli dluhům na nájemném.  „Každý, kdo dlužil městu Brno jakýkoli obnos, tak od té chvíle, co ho splatil, tak pět let nemůže požádat o obecní bydlení. Rozhodli jsme se v tomto projektu udělat výjimku, protože kdybychom ji neudělali, tak bychom absolutně nemohli pracovat právě s tou skupinou, která tu pomoc potřebuje. Ono to tak bývá, že lidé, kteří potřebují sociální bydlení nějaké dluhy mají,” říká Freund (http://www.rozhlas.cz/plus/dnesniplus/_zprava/1615387).

Byty byly vymalované a vybavené kuchyňskou linkou a základním nábytkem. Nájem v nich činí 40 korun za metr čtvereční, což je zhruba poloviční částka, kterou město účtuje běžným nájemníkům svých bytů.

 

Hlavní neomarxistický ideolog a autor projektu na rozdávání obecních bytů neplatičům

Každá rodina dostala i sociálního pracovníka, který ji má pomáhat. Nejčastěji z organizace IQ Roma servis.

A výsledek? Neplatiči opět neplatí. Více než polovina nájemníků má opět dluhy, celkem jde o 27 z 50 a celkem tyto dluhy dělají 330 tisíc korun /vizhttps://brno.idnes.cz/rapid-re-housing-petice-oliver-pospisil-martin-freund-pp2-/brno-zpravy.aspx?c=A171106_140218_brno-zpravy_dh)

Žít Brno je zcela mimo realitu, doplácí na to obyvatelé Brna

Neomarxisté jako jsou ti z Žít Brno mají potřebu pomáhat těm, kdo jsou podle nich utiskovaní majoritní společností. To je jejich volba životního postoje, nicméně hrůznou podobu to dostává, pokud se takovíto lidé dostanou k moci a k veřejným prostředkům.
Rozdávat byty a desítky miliónů korun je nic nestojí a tak vesele plánují jeden pochybný projekt za druhým. Kromě bydlení chtějí údajně znevýhodněným lidem řešit prakticky vše. No a co, že je v současné době nulová nezaměstnanost a práci dostane úplně každý i kdyby měl jen pět tříd základní školy. To vůbec poblouzněncům z Žít Brno nevadí. Desítky milionů korun chtějí dát například na vznik tzv. sociálních firem, které budou štědře dotované z kapes daňových poplatníků. Další peníze chtějí rozdat lidem, kteří se vrací z kriminálu a tak bychom mohli pokračovat.

Tragikomické je, že jejich projekt na rozdávání bytů neplatičům získal ocenění od Evropské komise. To je typický příklad toho, jak jsou byrokrati z Bruselu odtržení od reality běžného životy a starostí obyčejných lidí. Stejně tak jako Žít Brno.
Nezbývá než říct - pokud chcete tzv. znevýhodněným občanům pomoci, tak si je milý Freunde, Hollane a úředníci z Bruselu vezměte domů.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kuchař | pondělí 6.11.2017 17:20 | karma článku: 44,77 | přečteno: 4083x