Západ musí vyhrát, pane Vyvadile…

…protože pokud nevyhraje, budeme tady všichni mluvit za nějaký čas rusky, budou mizet lidé, a jiní lidé, smýšlející velmi podobně jako Vy, v tom budou mít prsty…

 

Musím se ostře ohradit proti článku pana Jiřího Vyvadila, ve kterém vypočítává, proč nesmí Západ, tedy i my, vyhrát zápas s čím dál více drzejším ruským medvědem. Já, ač stejně jako pan Vyvadil jsem si vědom chyb a přehmatů Západu v posledních řekněme dvaceti letech, co se zahraničně – vojenské politiky týká, přesto doufám, že se podaří udržet rádoby expandujícího Putina i s jeho armádou za ruskými hranicemi.

Absolutně nechápu, jak se někdo může veřejně vyjádřit v tom smyslu, že má Západ prohrát?! To si, pane Vyvadile, neuvědomujete, co všechno je v sázce? To nevidíte, že to, co se dělo na Kyjevském Majdanu, a co se dnes děje na Krymu a podél celé západní ruské hranice, jsou dvě naprosto odlišné věci?

Opravdu nedokážete posoudit závažnost událostí posledních dnů, ze kterých je nad slunce jasnější, že celý slavný Majdan byl pro Putina jen záminkou k něčemu, co už dost dlouho plánoval? Opravdu jste nezaznamenal výroky páně Putina, stran "největší geopolitické chyby dvacátého století", tedy rozpadu Sovětského svazu? Nechápete, že tomuto muži nejde jen o to ukrajinské „slepé střevo“ Krym?

Váš článek považuju, když ne za snůšku polopravd, tak za text doslova kolaborantský, hodný zrádce vlastního národa. Ano, i náš národ se MUSÍ Putina bát, a to nejen skrze naše historické zkušenosti s ruským národem. Ano, musíme se ho bát, ale nesmíme dopustit, aby nad námi nabyl vrchu. Kdo se nebojí, ten je často neopatrný, a neopatrní lidé občas dělají hlouposti.

Pokud nejste připraven stát se zrádcem, kolaborantem, a ve své domovině s radostí rusky mluvícím člověkem, měl byste se modlit, aby Západ nad Ruskem vyhrál na celé čáře. Ať už ta „čára“ znamená pole politické, nebo nedej bože bitevní.

Pokud jste ale Vy, i Vaše svědomí na výše uvedené vlastizrádné chování připraveni, Bůh Vám odpusť, protože moje odpuštění mít nikdy nebudete.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | středa 2.4.2014 14:30 | karma článku: 31,65 | přečteno: 2388x