Zakopaný turecký pes…

Když je nějaká nabídka až nepřirozeně lákavá a „výhodná“, většinou v sobě skrývá nějakého toho zakopaného psa. Nějakou maličkost, která postupem času, a viděna z jiného úhlu pohledu, může přerůst v obrovský problém…

 

Když se poctivě zamyslím nad první větou z mého perexu, musí se mně zákonitě jevit nová nabídka Turecka, jak snadno a rychle vyřeší problém migrační vlny směr Evropa, jako přinejmenším podivná.

Lépe řečeno podezřelá.

Je sice logické, že za údajné plánované zastavení uprchlíků bude Turecko něco od Evropy požadovat, otázka však je, zda jde opravdu „jen“ o peníze. Je celkem jasné, že pokud chce Evropa, aby za ni Turci tahali horké kaštany z ohně, že bude muset zatřepat bruselským pytlíkem se zlaťáky. Snad nikdo si nemůže myslet, že by ty náklady s takovou uprchlickou brzdou mohlo nést Turecko samo.

Mně osobně se ale zdá tak trochu divné, že by šlo takový obrovský problém, jakým migrace je, vyřešit pár miliardami. Něco, snad nějaký můj instinkt, mně svým vnitřním hlasem napovídá, že se časem ukáže, že stále platí, že se za peníze všechno koupit nedá. Pokud evropští lídři věří tomu, že stačí platit, a problémy v zemích, odkud do Evropy proudí statisíce islámských migrantů, se vypaří, mám opět větší důvod, těmto lídrům nevěřit a v podstatě se obávat každých jejich dalších rozhodnutí, která mohou mít vliv na náš společný evropský život.

A to se bavíme o lidech, kteří se na cestu do Evropy teprve chystají. Jaké řešení má ale problém těch statisíců nelegálních migrantů, kteří už Evropu obsadili…?

Na závěr si ještě dovolím se zamyslet nad tím, kdy a s čím v historii že to Turci Evropě vlastně pomohli…?

Pokud vím, kdyby je naši předci nezastavili vlastní krví a životy kdysi v bitvě před Vídní, už bychom tu měli minarety několik set let.

Buďme tedy opatrní, a nepřestávejme hledat onoho tureckého zakopaného psa. Někde tam je, na to vezměte jed…

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 8.3.2016 10:40 | karma článku: 40,42 | přečteno: 1652x