Zabalený koblížek a potrusený vajíčko…

Čeština je krásný a bohatý jazyk. Tolik výrazů, kolik jich nabízí pro skvrny výsledku trávicího procesu slepic na vejcích, snad žádný jiný jazyk nemá…

 

Hygiena je důležitá věc, o tom není sporu. Obzvláště různé komise EU už nevědí co by přikázaly zabalit, zbavit chutě i zápachu, opatřit nějakým tím vakuem.

Sice se občas nedozvíme, kde se co vyrobilo, vykrmilo, nebo vypěstovalo a musí nám stačit ke štěstí info, že prý v EU, ale zato se dozvíme, že ten a ten obal, který tu, či onu potravinu obaluje, je ekologicky likvidovatelný.

Bezva!

Až někdy pojedu do Bruselu, musím se zastavit někde, kde zasedá nějaká tak komise. Poděkuju tam jednak za to, že koblížky s marmeládou, co je mám tak rád, u nás na jejich pokyn paní prodavačky pečlivě balí do třech vrstev igelitové folie, ale budu i kritický.

Budu s pokorou žádat, aby ta vejce, co se prodávají nejen v našem obchodě, ale v každém v Česku, nebyla napříště posraná od slepic, a aby, když už se musí balit kdejaký drobek čehokoliv, aby byl někdo tak hodný a zařídil, nebo přikázal, aby ta hovna z vajec před jejich vystavením v obchodě někdo omyl.

Snad alespoň na něco by potom ty komise byly…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pondělí 14.2.2011 15:52 | karma článku: 20,84 | přečteno: 1512x