Výpalné podle ODS? Nebo jak tomu mám rozumět...?

Tak nad tímhle mi zůstává rozum stát. Pan krajský předseda ODS (Pardubický kraj) chce po nově zvolených poslancích dodatečné peníze za proběhlou kampaň ODS. Co to má jako být, proboha…?!

 

Do sněmovny se dostaly tři nová jména a to ze zdánlivě zcela nevolitelných pozic na kandidátkách. Starosta Poličky, pan Jaroslav Martinů, Radim Jirout a starosta Chrudimi, pan Jan Čechlovský.

Kde je problém, říkáte si?

Prý jsou všichni tři „nezkušení“ a chtělo by to prý ve sněmovně nějakého otrkaného borce, který už ví co a jak…

Nebo spíše „potrkaného“…?

Přesně to mě napadá, když sleduji snahu krajského předsedy ODS, pana Daniela Petrušky, který se sám, ač byl favoritem, do sněmovny nedostal. Když mu nevyšlo právě ono tvrzení o potřebě starého a zkušeného matadora (rozumějte – jeho) ve sněmovně a tlak, kterým se snažil donutit nové tváře a preferenčními hlasy nově zvolené poslance k tomu, aby se vzdali (!!!) svého po právu nabytého mandátu, přišel s další kulišárnou.

Noví poslanci by prý měli DODATEČNĚ „přispět“ (rozumějte – vyplatit se) na proběhlou volební kampaň. Snad že se na ní podíleli málo a tak tyto prostředky straně dluží…?

To samozřejmě noví poslanci v úmyslu nemají.

Doufám, že jim to vydrží…

Pan krajský předseda ODS, pan Petruška, musí prý splácet dvanácti milionovou hypotéku a tak se dá celkem pochopit, že se cítí tak „trochu“ naštvaný, že mu uniklo poslanecké „korýtko“.

Myslím ale, že to ho neomlouvá z nesmyslu, aby chtěl po nových poslancích jakési „výpalné“, když tito byli řádně na kandidátkách strany umístění a to, že si je občané vybrali a vypreferovali, to mluví něco o tom, co si asi lidé myslí o „otrkaných“ borcích.

A víte co by mě zajímalo nejvíc?

Na co by byly panu Petruškovi nějaké peníze, které by, čistě hypoteticky, oni tři poslanci zaplatili své „mateřské“ (spíše macešské…) straně…?

Přece by se k nim on osobně nemohl dostat!

A nebo mohl…???

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 1.6.2010 15:52 | karma článku: 29,85 | přečteno: 1994x