Vláda to dává na jedničku…

A co že to dává, co že se jí daří? Daří se jí totálně naštvat lidi, rozeštvat je mezi sebou navzájem, daří se jí něco, co ani opozice nezvládá – i ty zbytky důvěřivých už jí přestávají věřit…

.

Novým opatřením, které prý porodil nějaký PES (asi je rozbitej, měl by mazat na veterinu…), si to vláda u občanů pěkně polepila. Asi má takové hovězí nápady z důvodu, že její ministři už drahně dlouho nebyli sami osobně někde nakupovat, nepotřebují si denně ráno při cestě do práce koupit něco k jídlu, jako ty tisíce „montérek“, a nejen těch.

Asi páni ministři nejezdí k večeru po práci nakupovat, asi se jim o domácnosti starají nějaké ty služky – hospodyně. Přes den mají páni a dámy ministři o občerstvení také postaráno snahou jiných. V bufetu jsou chlebíčky furt, nějaká ta sladkost, džusík, nebo miska ovoce se také vždy najdou… Všechno dostávají až pod rypáčky, a tak není divu, že už ztratili kontakt s realitou životů běžných lidí.

To nařízení o jednom člověku na 15m2 v obchodech je z toho usvědčuje. Víte, český člověk vydrží hodně, ale musí rozumět tomu, PROČ má něco vydržet.

Jak chce vláda prokrista obhájit toto nové nařízení, když občan vnímá, že v době, kdy byly denní přírůstky nakažených přes 15 000, s ničím takovým nikdo nepřišel, a nyní, když nově nakažených evidentně ubývá, se budou muset lidé tlačit a mrznout ve frontách před obchody…?

Nějaké utěšování, že dnes prý k žádným větším problémům stran těch 15m2/1x člověk nedochází, ani prý nějaké nervy netkly a agrese se nekonala, není rozhodně na místě, počkejte dva-tři dny.

Lidé, když slyšeli tu „novinku“, tak si nakoupili, ale během pár dnů jim to pečivo a zelenina dojdou a pak to začne…

Lidé budou nervní, budou muset čekat v hnusném počasí, které se prý na nás během pár dnů přižene, jsem přesvědčený o tom, že bude docházet nejen ke konfliktům s ochrankami obchodů, ale budou se mezi sebou sekat i zákazníci.

Pan ministr vnitra Hamáček prohlásil, že je prý pro lidi lepší, když budou čekat hezky pěkně na čerstvém vzduchu, než aby jich bylo nějak moc uvnitř obchodů.

Rád bych pana ministra požádal, aby toto své moudro šel osobně (pěšky!!!) vyhlásit megafonem za pár dní před nějakou tu frontu frustrovaných a nebojím se napsat – nasraných zákazníků před nějakým tím supermarketem. Kdyby se toho odvážil, nebyla by to myslím ochranka obchoďáku, která by měla plné ruce a nohy práce, ale ochranka úplně jiná…

Ale to si jen tak plácám játra, všichni víme že na to by pan Hamáček tak nějak neměl koule - jak se říká…

Fakt, že vláda milostivě prodloužila prodejní dobu na 21 hodinu, kdy jak všichni víme, musíme být už všichni zavření doma, vyjma cest z/do zaměstnání, nebo pejskařů, považuju už vysloveně za důkaz, že si s nás naše vláda dělá doslova prdel – omlouvám se za expresivní výrazivo, ale jsem přesvědčený, že tady je zcela na místě.

Každému s hlavou na krku musí být jasné, že covid se jen tak neztratí, bude tady s námi ještě nějakou dobu. I kdyby se ten vládní PES vzteknul, bude dál docházet k nákazám mezi lidmi.

K čemu sáhne vláda příště? Bude pořadník na vstup do tramvaje, bude nějaký měšťák počítat lidi v jednu chvíli jdoucí po jedné ulici?

Víte, já jsem byl až dosud hodně nakloněný všem vládním opatřením stran ochrany před novou nákazou, ale tohle už je moc i na mě. Jak už jsem naznačil, pochopil bych nové nařízení stran počtu zákazníků, kdyby čísla nezastavitelně rostla, ale to se neděje. Odevšad slyšíme, že k nejvíce nakažením dochází buď v zaměstnání, nebo v rodině. Pokud vím, tak obchody s potravinami jsou na žebříčku rizikových míst až hodně dole.

Jsou zaměstnání, kde si člověk vzít home-office nemůže, takže se může nakazit každý den. Zakáže takovým lidem vláda příště vracet se večer domů ke své rodině, aby tam nikoho nenakazili?

Bude někdo zvonit u dveří bytů a kontrolovat, zda lidé budou povinně nosit roušky i doma – nesmějte se, ve Francii nad tím vážně uvažují.

Budou obcházet nějací fízlové domy ve večerních hodinách s nastraženýma ušima, aby zavčasu překazili sex mezi lidi, leda by ti dva (tři, a více…) měli od sebe dvou metrový odstup a na tváři roušky…?

Argument vlády, že podobná opatření stran počtu zákazníků v obchodech fungují i jinde v Evropě, neberu. Každá země má jinak nastavená celková pravidla, každá země se potýká s jiným počtem denních přírůstků nakažených a když se nechce vláda opičit po některých jiných zemích v jiných opatřeních, proč se zrovna v tom omezení počtu zákazníků opičí?

Nejvíce mě štve, že se vláda doslova vymlouvá na nový bezpečnostní systém PES. Jako by neuměla (jako že asi neumí…) používat zdravý selský rozum, prostě něco někdo naházel do tabulky a teď se tím budeme slepě a bezmyšlenkovitě řídit?

Vláda přišla s mnoha opatřeními, semafor tady byl, e-rouška tady je, z Číny se sem tahaly nepoužitelné zmetky vydávané za zdravotnický materiál té nejvyšší kvality, za což si soudruzi nechali baculatě zaplatit – a všechno tohle je k prdu. Jak mě někdo chce přesvědčit, že zrovna tenhle nápad, kvůli kterému se obyčejný nákup promění v boj o vozík a místo ve frontě, má smysl?

Nevěřím ti, vládo!

Věřil jsem ti do určité chvíle, že víš, co děláš. Možná to víš, ale jen ty sama.

Povedlo se ti něco, co se ani opozici nedaří, a sice postavit lidi proti sobě.

Když budu opět expresivní, tak musím konstatovat, že na globu hledám tu nejvzdálenější prdel světa, abych tě tam, nemilá vládo, s chutí poslal…

.

.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | středa 18.11.2020 15:21 | karma článku: 38,68 | přečteno: 1619x