Vláda schválila strategii pro integraci Romů. Bravo!!!

Už také bylo načase. Konečně se zatočí se zlořádem, jakým je bezesporu diskriminace Romů v oblasti zaměstnanosti, vzdělání a bydlení…

 

Konečně budou moci Romové pracovat, co jim jen hrdlo ráčí. Konečně nebudou smět zaměstnavatelé odmítnout ty nekonečné řady romských prácechtivých uchazečů o lopotu, které doteď zlí kapitalisté odháněli od bran svých vykořisťovatelských doupat. Konečně budou muset vzít v potaz jejich neoddiskutovatelné vzdělání a praxi ve všech oborech lidského konání, na jaké si jen lze vzpomenout.

Konečně najdou zasloužené uplatnění všichni ti romští lékaři, jiný odborný zdravotnický personál, učitelé, odborníci v IT, finanční analytici, pracovití a odborně zdatní automechanici, obráběči kovů, geodeti, agronomové, řidiči autobusů a tramvají, dále pak řidiči mezinárodní kamionové dopravy, střelmistři, stavbyvedoucí, pracovníci a pracovnice pohybující se v turistickém ruchu, recepční hotelů, vedoucí prodejen, reklamní manažeři, a vůbec všichni ti Romové s nepopiratelnou praxí v oborech každé lidské činnosti, kteří až dosud nemohli díky přezíravosti zaměstnavatelů, nesprávnému přístupu zaměstnanců Úřadů práce, a konečně díky diskriminaci všeho ostatního obyvatelstva ukázat, co v nich je!

Také se jistě tím pádem můžeme v dohledné době těšit na romského, když ne ministerského předsedu, pak alespoň na nějakého toho romského ministra bez portfeje. Pokud je mi známo, mezi vrcholnými politiky aby Roma pohledal, což je jasná diskriminace. Ale žádný strach, tomu bude odzvoníno!

Avarde, more!!!

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pondělí 23.2.2015 16:33 | karma článku: 40,66 | přečteno: 2201x