V nejbližší době dojde ke zdražení piva…

Tuhle ,,strašnou“ novinku jsem dnes slyšel z rádia. ,,Hmm“ řekl jsem si,-,, to je na pytel“.

Ne že bych byl nějaký extra pijan, ale toho zdražování je v poslední době nějak moc a tak jak slyším slovo – zdražení, naskakuje mně husí kůže i na místech, kde se moje tělo dotýká židle… Pak jsem si ale vzpomněl na slova našeho národního symbolu , který s Járou Cimrmanem tak úspěšně konkuruje Svatému Václavovi.

Mám na mysli dobrého vojáka Švejka.

Tak jako v Bibli je popsáno mnoho z toho, co zažíváme i my dnes a denně, tak se v nadčasové genialitě Švejkově dá najít mnoho odpovědí na záhadnosti množící se kolem nás.Jedna z těch odpovědí ( předpovědí ) zní - ,, Vláda která zdraží pívo stojí za hovno a musí padnout…“

A já jsem si v tu chvíli prozření přál - ,, Švejku, ty kluku rakousko – uherská, kéž by jsi měl pravdu!

Vím , že dnes už pivo jako takové vláda sama o sobě nezdražuje.Že ale má lví podíl na tomto hanebném skutku je víc než jasné. Pro ty, kdo ještě nepochopili moje zamyšlení, poznamenávám, že pivo je v mé úvaze jen záminkou a jaksi prostředkem k tomu co chci říci. A co že to je ?

Chci říct, že tahle vláda dokalíčila vše co se dalo. Dokázala vybudovat možnosti k rozkradení ( silné slovo, ale jiné mně v téhle souvislosti nenapadá…) i toho, o čem si většina z nás až dosud myslela, že je nerozkradnutelné. Její ,,reformní“ kroky mohou za to, že musím své dceři ( a někdy i manželce, což je těžší…) vysvětlovat, proč už druhým rokem nemáme na normální dovolenou, jakou si může dopřát většina z obyvatel EU.

Proč je to tak, že já, zaměstnanec musím platit daně a všechny poplatky ( jsou mně strhávány) pěkně poctivě a hned, zatímco skupina ke které nejsilnější vládní strana neskrývá své sympatie , neb si říká ,,strana pro podnikatele“ , tak ta skupina daně ,,žulí“ jak se dá ?! Že ne ?! Čest vyjímkám, ale já vím, že nejvíc nadávají na finanční úřad ti, co ho nejvíce šidí.

Asi jsou v naší zemi jen samí podnikatelé, proč by jinak naše vláda dělala tolik pro ně a tak málo pro pouhé zaměstnance ?! Hmm, asi  jen páni ministři ztratili kontakt s realitou ,,běžného“ občana. A nebo že by na nás opravdu tak kašlali….? A nejsou vlastně oni našimi zaměstnanci ? Neměli by oni dělat to co chceme my a ne naopak ?

Budu se na to muset zeptat paní Müllerové. Není to ta, co přišla říci Švejkovi, že nám zabili Ferdinanda, ale taky toho ví hodně. Tuhle mně říkala, že už nechce platit u doktora, neb si celý život platila zdravotní pojištění.Nechce si platit očkování proti klíšťové encefalitidě, žloutence , chřipce…. Má smůlu, není feťák aby dostala vakcínu zadarmo…. A nechce ani umřít, pani Müllerová. Bojí se totiž, že když zrušili pohřebný, že nebude její rodina mít ani na to, aby jí důstojně pohřbila…

A tak až potkám paní Müllerovou, musím jí oznámit tu báječnou zprávu – ,,zdražejí pívo paní sousedko !“

A ona jistě řekne- ,, snad měli tenkrát s tím pádem vlády ( co stojí za tu smradlavou hmotu)  pravdu pane Švejk…“

Tak Modrý havrani, tady mně máte a můžete mně uklovat. Klovejte, klovejte, po příštích volbách budete možná sotva pípat… Kéž by !!

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 25.7.2008 15:29 | karma článku: 11,82 | přečteno: 1260x