V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky…

.

A o tom to je, přátelé.

Jedna věc je, že je možné vidět na jedné fotce současnou primátorku Brna společně s něčím, co vypadá jako několik lajn koksu, neboli kokainu. I ruka v záběru, co drží trubičku, nutnou k nasátí, dost napovídá, co asi může být ten bílý prášek.

Pravda je, že fotka nikomu neprozradí, co se dělo po jejím pořízení, nikdo z veřejnosti nemůže vědět, zda paní Vaňková onu trubičku přijala a šňupla si toho „snížku“.

Ale víte co?

To vlastně vůbec není důležité, ani ta fotka není sama o sobě důležitá, důležité je to, co se stalo, když ta fotka spatřila světlo veřejného světa. Mám teď na mysli reakce politických špiček mateřské strany paní primátorky, totiž ODS.

Pánové Benda, Vondra, dokonce i současný ministr dopravy, pan Kupka nevidí ve fotce problém, a to se vsadím o boty, že i tito političtí matadoři sami vůbec nevědí, zda došlo ke šňupu, nebo ne.

Já osobně bych si představoval reakci politika, kterého bych rád volil, takovou, že by řekl třeba něco v tom smyslu, že je ona fotka hodně znepokojující, že si ale počká se svým veřejným prohlášením svého názoru na věc do chvíle, než bude od paní primátorky na stranické půdě jasně vysvětleno, o co vlastně jde (o co vlastně šlo…).

Co ale rozhodně nechci slyšet od politika, ještě ke všemu od politika z nejsilnější současné vládní strany, že jde „jen o bouři ve sklenici vody“.

Pokud totiž šlo skutečně na té fotce o kokain, je třeba si uvědomit, že ať už primátorka šňupla, nebo ne, šlo o „čárku“ (čárky…), kvůli které je dost dobře možné, že zahynulo několik lidí. Kokainový byznys s sebou nese neuvěřitelně krvavou stopu, odněkud z Kolumbie, nebo z jiné pěstitelské země, přes třeba Marseille až k nám.

Jde o byznys, na který se nabaluje další a další kriminalita, o byznys, který se snaží potlačit celý civilizovaný svět – nehledě na to, jak úspěšný ten boj je, či není.

Neumím si představit politika třeba z vlády USA, který by vypustil z úst, nebo z kláves stejné vyjádření k stejné situaci, jako je tato, stejné vyjádření, jakými „oblažili“ svět pánové Benda, Vondra, nebo Kupka.

To ani nepíšu nic o tom, že pokud vím, zatím jsem nezaznamenal nějaký jasný signál (pokus o vtip…) předsedy nejen naší vlády, ale i celé ODS, pana Petra Fialy, který by alespoň naznačil, co si o věci myslím on sám – konkrétně on.

Obávám se ale, že pan premiér Fiala trpí neuvěřitelným talentem za žádných okolností neříkat nahlas jasnou odpověď na jasnou a jednoduchou otázku. Ještě že je prý v zahraničí, nedej Bože, aby musel vyslat jasný signál…

Takže podtrženo-sečteno, mě ani tak netankuje fotka primátorky z Brna s možná kokainem jako taková, doslova mě ale děsí reakce politiků ODS na existenci, byť třeba jen podezření, že je fotka pravá, a že když něco vypadá jako kachna, kváká to jako kachna, smrdí to jako kachna, že to fakt je kachna.

A o tom to je…

.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | středa 2.8.2023 14:11 | karma článku: 44,52 | přečteno: 5536x