Ukrajinský průšvih má jeden základní problém…

Tak si říkám, čemu mám (čemu mohu) v tom ukrajinském průšvihu věřit…                                             

 

Informace jsou neskutečně protichůdné. Naše média se snaží předkládat více méně jednu formu, ale protože se lze dopátrat i informací když ne zcela opačných, tak alespoň poněkud „jiných“, nezbývá mně než být hodně opatrný při tvoření si jakýchkoliv závěrů.

Někde člověk čte, že malajsijské letadlo museli samozřejmě sestřelit proruští separatisté, jinde se někdo zaobírá myšlenkou, že vina padá na hlavu oficiální ukrajinské vlády, protože ta k tomu zločinu měla prostředky a motiv v podobě nasazení ještě více oslovatější hlavy na krk separatistům, respektive Putinovi, který podle všeho separatisty vyzbrojuje a cvičí. Pak se najdou dokonce takoví konspirátoři, co natvrdo tvrdí, že to nešťastné letadlo sestřelili přímo Rusové, a kdyby jim to nebylo moc blbé, tvrdili by, že spoušť mačkal Vladimir Vladimirovič osobně.

Konspirátoři jsou ale i na druhé straně, ti zase vidí jako možnost angažovanost temných sil přímo z USA, agenty snad přímo CIA, kteří sestřelením civilního letadla sledovali při svalení viny na separatisty a Putina vyprovokování vlny odporu světové veřejnosti. Tím by mohlo dojít k posvěcení možných zamýšlených akcí USA v tomto konfliktu, které by za jiných okolností byly OSN a bůh ví jakými všemi organizacemi dobra a světapořádku, neprůchodné…

Putin tvrdí, že žádné vojáky na Ukrajině nemá, přitom jde o lež tak zjevnou, až si jeden říká, zda je Vladimir Vladimirovič s odpuštěním tak blbej, nebo tak drzej.

Obama naproti tomu stojí v čele exekutivy, která poslední dobou také více lže, než mluví pravdu. Najednou na Putina vytáhne několik let starou záležitost s jeho údajným nedodržováním jakýchsi smluv o jaderném odzbrojení. Co bude následovat? Bude Obama zkoušet na Putina irácký scénář, bude se snažit světu namluvit, že v Rusku jsou nějaké nepovolené zbraně, bude trvat na kontrole zbrojních inspektorů, čemuž se Putin samozřejmě „hrdě“ postaví, a tím se ta sranda ocitne ve slepé uličce, ze které dokážou najít cestu jen strategické bombardéry…?

Evropská Unie? Ta sama neví čí je. Na jednu stranu omezením obchodu s Ruskem přijde o mraky peněz a obdrží mraky nových nezaměstnaných, na druhou stranu se bojí až hvízdá nepřistoupit na politiku diktovanou z Bílého domu.

Pak tu máme bandy separatistů. Někteří z nich to se svou zemí myslí dobře, někteří z nich jsou ale jen obyčejní gauneři kriminálního typu, u kterých je nebezpečné když mají v rukou nůž, natož kalašnikov a k dispozici tank.

Proti nim stojí ukrajinská armáda, které velí egoistický pracháč, beze špetky politického rozhledu a náznaku zodpovědnosti.

No, tak to je sestava za všechny prachy…

Vidím v ukrajinském průšvihu jeden základní problém – ani jedné ze zúčastněných stran se totiž nedá ani za mák věřit…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | středa 30.7.2014 10:07 | karma článku: 24,64 | přečteno: 1287x