Tyhle předvolební sliby snad nemůže brát nikdo soudný vážně…

Zase tu máme čas tlemících se politiků, čas úlisných slibů a zdravým rozumem snadno odhalitelných totálních nesmyslů na předvolebních plakátech...

.

Zase tady máme dobu, kdy nás mají politici, kandidující do místních zastupitelstvech, za totální pitomce. Bohužel, někdy se asi nepletou…

U nás na Praze 3 už máme v těchto dnech na každé druhé pouliční lampě kartonové desky s plakáty politiků, kteří se ucházejí tu o post starosty/starostky, tam zase předkládají snahu dostat se alespoň do zastupitelstva městské části, k nějakému korýtku, jedno jakému.

A to vám povím, to je tedy počteníčko…

Jeden pán, který kandiduje na post starosty Prahy 3  za TOP09 a STAN, které spojily sílu, aby tohoto pána vyslali do první linie, má na plakátech se svou rozesmátou tváři slogan, který nechápu.

„ZA CHODNÍKY BEZ PASTÍ“

Marně si lámu hlavu, kde přesně se až dosud na Praze 3 nacházejí na chodnících čelisti s pružinami, které jsou určené pro lov medvědů, nebo alespoň něco menšího, na lov lišek. Nebo se snad někde na chodnících nacházejí hluboké jámy na mamuty a jinou sběř, o kterých jsem si až dosud zřejmě mylně myslel, že jde o pracovní výkopy, které jsou chca-nechca zapotřebí, aby se opravilo tam potrubí, nebo támhle položily nové kabely? Chce tím pan kandidát sdělit voličům, že během jeho případného starostování nebude docházet k žádným výkopům na chodnících, k žádným opravám, k žádnému řešení havarijních stavů...?

Tak to jo, takového starostu, aby jeden pohledal...

No vida, teprve tento pán mi vysvětlil, že jde o pasti, zřejmě o zcela zbytečné díry v zemi, jejichž hloubením se současné (veskrze prohnilé) vedení radnice královsky baví na úkor polámaných tělesných schránek občanů Žižkova…

Na těch plakátech jsou samozřejmě i další „pecky“, jejich přesné znění jsem si ale nezapamatoval, vím jen, že se tam píše cosi o důchodcích , cestách k lékaři a taxíkách, nebo další, který slibuje cosi o hospodaření a nezametání pod koberec.

Já vám nevím, ale na mě osobně mají VŠECHNA tato plamenná hesla jen a pouze účinek ryze odpuzující, i když nějací píár myslitelé, kteří je jistě za nemalý peníz vytrusili ze svých hlav, měly o účincích na mě, na voliče, zcela opačný plán.

Takovému politikovi, který má takový podobný žvást na plakátě, to nehodím, i kdyby se jako bonus přede mnou postavil na hlavu a odpichoval se ušima. Já osobně jsem připravený věřit takovému uchazeči o můj hlas, který bude mít jako své volební heslo něco v tom smyslu, že : 

"I já dělám chyby, ale mohu Vám slíbit, že se budu snažit ve Váš prospěch jich dělat co nejméně…"

To bych viděl, jako seriózní nabídku na službu voličům. Pokud ale má někdo voliče za voly, zkouší to přes jámy na chodníku. Ještě že tací lidé dají tak názorně najevo, jak opravdově to se svou vyhlédnutou funkcí myslí…

.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 23.8.2018 10:37 | karma článku: 32,51 | přečteno: 1219x