Svět se zatřásl – poslancům se prý otevřely oči…

Alespoň tak jsem to dnes slyšel v rádiu. Tím, kdo otevřel ospalá víčka snad i panu knížeti, byl nepřítel národa, David Rath se svou pohádkou o Jánošíkovi…

 

Docela jsem se nasmál, když jsem od rozhlasového reportéra slyšel zprávu, že po projevu a kvílení pana exhejtmana Ratha prý snad konečně poslanci otevřou oči – a začnou se zajímat o podmínky vazebně stíhaných osob.

No, věřím tomu, že začali přemýšlet o slovech jednoho z jejich hnízda, který má právě tu čest seznámit se s vazbou tak nějak tělesně… Umím si představit ty opocené zadnice, nervozitou se šoupající po sněmovních lavicích, když jejich majitelé slyšeli na vlastí slechy, co je může čekat, až se na ty jejich levárny přijde…

Docela věřím tomu, že možná opravdu konečně dají hlavy dohromady, podebatují o tom, co říkal pan doktor Rath, i o tom, co slyšeli od obr-podnikatele Pitra, který také dost skuhral na vazební podmínky - a ledy se pohnou.

Mimochodem, co se pana Pitra týká, není zatím jasné, kolik a zda vůbec ještě dostane ,,přidáno“ za svou údajnou trestnou činnost, ale to, co zatím vyfasoval, těch doslova pár let natvrdo – to je opravdu trest hodný té šaškárny, která předcházela jeho soudu. Mám na mysli jeho zatčení, handrkování jestli bude vydán k trestnímu stíhání do naší země, a vůbec celý ten cirkus Humberto okolo toho.

Tak, o problémech vazebně stíhaných je asi rozhodnuto, poslanci se na to „mrknou“, teď by to ještě chtělo, aby pár poslanců zkusilo několik měsíců vyžít s průměrným platem, nedej bože s důchodem, a možná se tady jednou budeme mít líp.

Jestli ale do té doby nebudou všichni bručet ve fešácké vazbě, kterou si co nevidět ošéfují…

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | středa 6.6.2012 10:10 | karma článku: 23,57 | přečteno: 1755x