S kým bude „bojovat“ tisícovka tureckých elitních policistů…?

Atmosféra na turecko-řeckých hranicích houstne. Řekové se zatím statečně drží, zatím se jim daří zadržovat nápor tisíců nelegálních migrantů, tlačících se na jejich území – na území Evropské unie…

.

Jak dlouho ale řecké síly vydrží nebývalý nápor, je jen otázka času. Turecku, které nezpochybnitelně stojí za nynější eskalací celé situace, se samozřejmě schopnost Řecka nevpouštět migranty přes svou hranici, ani trochu nelíbí.

Dokonce se ta jejich nelibost dostala .do takového stádia, až to donutilo jejich (tureckého) ministra vnitra Süleymana Soylua, aby vypustil z úst tato slova …

„Pokusili se (Řekové…) vytlačit 4 900 lidí zpátky do Turecka... Nasadíme k hranici 1 000 příslušníků speciálních policejních sil..., abychom to vytlačování zastavili,“

A já se ptám – jak přesně tito turečtí elitní policisté budou bránit v návratu od nepropustného řeckého plotu davům migrantů?

Budou je zase hnát zpátky, budou bojovat s nimi, nebo se nakonec pustí do řeckých obránců hranice, aby těm migrujícím davům vynutili volnou cestu do Evropy silou…?

Nevím jak komu, ale jsem sám, komu už tato situace ze všeho nejvíce připomíná skutečnou válku vůči EU?

Jsem divný, když mně přijde absurdní, že mají Turci dokonce tolik drzosti, že chtějí hnát celou situaci ke Štrasburskému soudnímu dvoru pro lidská práva, protože se prý podle jejich mínění chovají Řekové k migrantům „násilně“…?!

To už je stejně absurdní, jako by si zloděj a vrah stěžoval u soudu na oběť, že se jeho útoku nepodvolila, a dokonce měla tu drzost se bránit.

Jak to vypadá, tak se migranti dostanou velice brzy mezi dva mlýnské kameny, jsem opravdu zvědavý, který z těch kamenů je domlátí více…

Turecká nabubřelost a drzost překonává všechny myslitelné meze, oni si asi skutečně myslí, že bude celý svět poskakovat, jak budou oni pískat. Asi fakt věří tomu, že je Evropa povinná akceptovat jejich přání, aby se s ocasem schovaným mezi zadními běhy podvolila tureckému diktátu, protože Turci přeci chtějí migranty v Evropě a basta.

Jejich drzost už začíná skutečně připomínat drzost nacistů v době, kdy si ještě zbytek světa od nich nechal diktovat, jaké území že mají „právo“ obsadit bez protestu všech, koho se to týkalo – i netýkalo.

Tento konflikt už přerůstá svou absurditou region, tady už skutečně končí veškerá legrace.

 .

 

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 5.3.2020 13:31 | karma článku: 48,25 | přečteno: 13832x