Putin se tváří, jako svatoušek, prst na spoušti má přitom (i) on…

Krize kolem Korejského poloostrova neutuchá, naopak se každým dnem přiostřuje. Ruský prezident Putin se tváří jako ten rozumnější světový lídr, přitom je to i on osobně, kdo má na současném stavu kolem Severní Korey lví podíl…

.

„Rusko je přesvědčeno, že politika vyvíjení tlaku na Pchjongjang je chybná a neúčinná,“ - sdělil Putin světu před zahájením summitu BRICKS v čínském Sia-menu. Dále se nechal pan Putin slyšet, že- „Problémy regionu by měly být vyřešeny prostřednictvím přímého dialogu všech zúčastněných stran, a to bez kladení předběžných podmínek. Provokace, tlak, militarismus a urážlivá rétorika vedou do slepé ulice,“…

Na první pohled by se mohlo zdát, že jsou tato slova rozumná, jsou však rozumné i činy Ruska, potažmo samotného Putina? Proč je "politika vyvíjení tlaku" na KLDR neúčinná? Vždyť je to právě jeho, Putinova země, jeho vláda, spolu s Čínou a její vládou, kdo stojí při každém jednání OSN o potřebě jasného a účinného postupu vůči KLDR, v opozici proti všem ostatním státům, které už pomalu chápu, že žvaněního už bylo dost, že řeči nikam nevedou, protože severokorejský diktátor se podle všeho vymyká všem kritériím ostatních světových politiků a jejich myšlení. Což nebylo vystřelení severokorejské balistické rakety nad cizí zemi, v tomto případě nad Japonsko, jasným znakem provokace, militarismu a doslova válčeného aktu ze strany KLDR?

Jak je možné, že si to Severokorejský režim vůbec dovolil…?!

Odpověď je naprosto jednoduchá a zřejmá.

Vždyť i malému dítěti musí být přeci zřejmé, že kdyby Rusko a Čína neustále nedržely nad režimem klanu Kimů ochrannou ruku, už dávno by byl problém s jaderným nebezpečím a imperiálním smýšlením KLDR konec. Je to přesně jako v naší české pohádce o Slunečníku, Větrníku a Měsíčníku. Vzpomínáte si na tu scénu, jak se mladý princ tváří tvář bídákovi Mrakomorovi cítil pevný v kramflecích, protože před ním bídák o krok ustoupil, jenže to nebylo před ním, ale před třemi výše jmenovanými švagry mladého cucáka, kteří stáli několik kroků za jeho zády, a on si bláhově myslel, že je sám příčinou Mrakomorova strachu…?

Přesně na stejném principu funguje osvalení korejského diktátora. Kdyby za svými zády necítil Rusko a Čínu, už dávno by ryl čumákem v zemi. Takže milé Rusko a milá Číno – až budete chtít OPRAVDU vyřešit Severokorejský problém, přestaňte si poměřovat skrze Severní Koreu pindíky s USA a uvědomte si, že problém jménem KLDR není jen otázkou USA, ale jde o problém celosvětový – doslova. A vy, Rusko a Číno, jste sami strůjci tohoto problému. Nebýt vás, milé Rusko a Číno, ten malý a tlustý darebák by si nikdy nedovolil ani zlomek toho, s čím zkouší naštvat celý zbytek světa.

Pan Putin se tváří, že stojí na brzdě jaderného konfliktu, přitom však stojí už hezky dlouho na brzdě jeho řešení...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 1.9.2017 10:09 | karma článku: 28,42 | přečteno: 1017x