Proč stahuje ruský prezident Putin své vojáky ze Sýrie...?

Ať už si o ruském prezidentovi myslí kdokoliv cokoliv, rozhodně se v jeho případě nedá mluvit o tom, že by jednal na základě nějakých zbrklých rozhodnutí...

 

Nechce se mi věřit, že by si světoví lídři a státníci skutečně nad touto "záhadou" lámali hlavy, jak máme možnost vysledovat ze zpráv v médiích. Vladimír Putin se od začátku svého působení v čele Ruské federace snaží v podstatě jen o jedno - dostat svou zemi do pomyslného čela světové politiky. Snaží se, co to dá dokázat světu, že s jeho zemí je třeba počítat, že ji nelze přehlížet v jakémkoliv směru celosvětového dění.

Samozřejmě je otázkou, jak se mu to vede, či nikoliv, každopádně je faktem, že drží v ruce pár trumfů, kterými například USA a některé země západní Evropy pohrdly a podcenily jejich kvalitu. Ve válce v Sýrii dochází právě v těchto dnech k určitému posunu, který by mohl znamenat, když ne ukončení celého konfliktu, pak alespoň jeho markantní oslabení.

Prý a možná...

Na Rusko se čím dál více valí požadavky, aby se přestalo v celé věci vojensky angažovat, a tyto názory a tlaky jsou citelné jak od světového společenství mimo Sýrii, tak i ze strany "rebelů" bojujících na frontě proti současnému syrskému prezidentovi Asadovi.

Západní politici i zástupci takzvané "umírněné" opozice proti syrskému režimu, kteří právě v těchto dnech jednají v Ženevě o ukončení celého konfliktu, si ale asi neuvědomují jednu věc - pokud nad Sýrií přestanou létat letadla ruského letectva, bude trvat jen pár dní, než se všechny zúčastněné strany takzvaně oklepou, a vlétnou si znovu do vlasů.

Podle mého názoru Vladimír Putin šibalsky vyhověl výkřikům některých západních "mírotvůrců", kteří mu od začátku jeho angažmá v syrské válce nasazovali oslí hlavu, aby nejen jim, ale celému světu dokázal, že jeho postup byl sice drsný, ale v mnoha ohledech účinný. A jak to celé dopadne?

Mírem a dohodou...?

Asi sotva. Konec konců máme jeden, a ne jen jeden, precedent - jak to dopadlo, když Američané stáhli svá vojska z Iráku.

Začala se tam po chvíli mydlit levá ruka s pravou, jedna skupina fanatiků s jinou, a i když měla země jakousi "vládu", ve skutečnosti tam začal panovat teror a bezvládí. To nakonec vedlo k posílení pozice Islámského státu, se kterým se Západ bojí (ano, bojí!!!) cokoliv dělat, protože v celém západním světě panují taková až mnohdy nesmyslná omezení ve smyslu jak zatočit s darebáky, že je Západ svou vlastní vinou postaven do pozice neschopného, ale o to více chvástavého kašpárka. Putin naproti tomu netrpí tolika servítky, a ví, že se válka nelze vést s ohledem na lidskost a "demokratická" omezení. Válka je prostě vůl, nelidský, někdy však bohužel potřebný, a buď se vede, nebo se na ni jen hraje.

Nemusí se Vám tento názor líbit, ale nic s jeho skutečností neuděláte. Ani mně se to nelíbí, ale protože se o téma vojenství dost dlouho zajímám, tak vím, že kdyby Západ SKUTEČNĚ  chtěl, tak je v Sýrii klid už několik let, a po světě už neběhá ani jeden maník s černou vlajkou počmáranou bílým rozsypaným čajem.

A proč tedy Vladimír Putin stahuje své vojáky ze Sýrie?

No přeci proto, aby Západu tuhle smutnou pravdu omlátil o hlavu...

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | středa 16.3.2016 9:41 | karma článku: 40,57 | přečteno: 2596x