ODS – zadlužená politická mrtvola…

Tak jsem se dočetl, že ODS dluží celkově okolo 42 milionů korun. Z toho zhruba 6,5 milionu státu a na zdravotním pojištění. To je zajímavá informace, nemyslíte…?

 

Co to vypovídá o pravicové konzervativně-liberální straně? Jistě, ve světle peněz lítajících mezi stranami a zbytkem světa to není zase až tak veliká dlužná částka, ale…

Lídři ODS, tedy ti dnešní, se bijí v prsa, že dluhy zdědili po minulých vedeních strany, což byla klika okolo pana bývalého premiéra Nečase. Ten se k tomu pro jistotu raději ani nevyjadřuje, jeho bývalý místopředseda Martin Kuba se hájí tím, že počátek těch dluhů je prý z doby ještě starší.

Víte, mě vlastně ani tak nezajímá, který mančaft z historie ODS ty dluhy nasekal, pro mě je spíše zajímavé, že strana, která až donedávna řídila chod této země, hospodařila a hospodaří tak, že dluží i státu který měla řídit, respektive abych byl spravedlivý s ohledem na bývalé vládní koalice – spoluřídit.

A vlastně se ani nedivím, jak prožraného kostlivce ta partaj ve své pokladně má, na stavu státu se ten kostlivec odráží jako v zrcadle. Pro nás voliče je to jasným varováním, jak postupovat při nadcházejících volbách, co si vybavit v paměti, a proč dávat pozor na různé přeběhlíky, kteří budou časem jistě hledat nová korýtka a nové stranické kabáty, do kterých by se převlékli…

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 4.9.2014 11:55 | karma článku: 26,82 | přečteno: 1015x