No to snad ne…?!

Bývalý ministr bez portfeje (rozumějte ministr obecný – zbytečný…) Zemanovy vlády, Karel Březina, má od soudu na krku flastr…

 

Dostal podmínku za to, že neoprávněně pobíral jakési odměny. Čili trochu složitěji řečeno – je to soudem usvědčený neoprávněný manipulátor s cizími prostředky. Mně by k takovému jednání více sedělo slovo - podvodník, ale soud to asi musí vědět lépe...

A tenhle "manipulátor" v současné době vyjednává v barvách ČSSD na pražském magistrátu složení koalice, která by měla Praze vládnout.

Jeden by po včerejší zprávě, ve které se praví, že rozsudek nad ním je definitivní, řekl, že takový postižený-přistižený ptáček zaleze někam hodně hluboko a bude pro další politické dění pro každou partaj nepoužitelný…

Jenže to bychom nesměli být v Česku.

Tady se za pravomocně odsouzeného podvodníka, pardon, manipulátora,  postaví jeho rodná strana, tedy ČSSD, a podle vyjádření lídrů pražské odnože této partičky ho nehodlá stáhnout z oběhu. Má prý nadále důvěru a očekává se od něj, že vyjedná pro pražskou ČSSD ty nejlepší podmínky (rozumějte korýtka…) v magistrátu.

Proboha, co to je, kde to jsme…?!

V nějaké zemi Latinské Ameriky?

To je krása, taková důvěra rodné partaje, to jistě postiženého odsouzeného musí zahřát u srdíčka. Strana mu věří!

Jenže já, jakožto pražan takovému člověku absolutně nevěřím a nechci, aby se lidé odsouzení za machinace s finančními prostředky mohli jakkoliv podílet na chodu města, kde žiju, kde odvádím nemalý peníz na jeho provoz!

Když někoho podvede kdokoliv z lidí - kmánů, a dostane se mu za to od soudu náležitého „ocenění“, třeba jen podmínečného, jako v případě Karla Březiny, tak u každého slušného zaměstnavatele, u kterého se objeví s výpisem z rejstříku trestů a s žádostí o zaměstnání, uvidí v následující vteřině leda tak kliku dveří z vnější strany.

Ale u politiků je to zřejmě jiné. Jejich hříchy asi nemají stejnou váhu, jako hříchy jiných lidí.  V každé civilizované zemi, kde by k něčemu takovému došlo, by sama strana takového výtečníčka sestřelila jako koroptev, aby jí nekazil jméno. Jenže je u nás vůbec nějaká větší politická strana, která by měla dobré jméno…?

Jako bychom si v nedávné minulosti na pražském magistrátu neužili jednoho kolibříka, tak si založíme celý chov nových.

Opakuji větu z nadpisu tohoto mého dnešního zoufalého výkřiku – no to snad ne…?!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 31.10.2014 9:50 | karma článku: 32,59 | přečteno: 1576x