Nejslabším článkem kampaně pana Drahoše je... pan Drahoš!

Myslel jsem si to už dlouho, včerejší prezidentská debata mě o tom jen přesvědčila. Pan Drahoš na mě nikdy nepůsobil jako silný kandidát, ovšem to, čeho jsem byl včera svědkem, mě snad až šokovalo...

.

Pan Drahoš působil jako kluk zahnaný do kouta při zkoušení u tabule. Často to vypadalo, jako by se snažil pochytit vzduchem a šeptem poletující nápovědy z publika na otázky, ke kterým měl za úkol zaujmout jasné a pevné stanovisko.

Nejsem žádným příznivcem Miloše Zemana, musím však s úctou k vítězi včerejšího duelu, a ten je podle mého názoru jednoznačný, uznat, že si současný prezident Zeman troufalého protikandidáta pana Drahoše doslova namazal na chleba. Zeman dokázal svého protivníka dostat do úzkých i v takových okamžicích, kdy by stačilo, kdyby se pan Drahoš jen trochu zamyslel a nemusel vypadat jako s odpuštěním hlupák.

Ve chvíli, kdy člověk, který z pouhého statusu kandidáta na prezidenta, který ze zákona nemá možnost nahlížet do svodek BIS, obviní prezidenta, který tu možnost a právo má, obvinil, že zatím co on (Drahoš) čte tyto svodky pozorně, kdežto Zeman je podle všeho nečte, už jsem se musel smát nahlas.

To je opravdu politická fronta proti současnému prezidentovi v tak zoufalé situaci, že dokázala ze svého středu vygenerovat jenom tohoto neuvěřitelně slabého a už na první pohled vyklepaného kandidáta?

To ve mě vzbuzuje otázku, kam by se asi pan Drahoš dostal, kdyby nedej bože prezident Zeman chodil do televizních debat od samého začátku kampaně.

Znovu připomínám, že opravdu nejsem příznivcem Miloše Zemana, moji čtenáři to jistě vědí, snad ale i vědí, že razím heslo - padni komu padni. A v tomto případě znovu zdůrazňuji - musím uznat vítězství i mého názorového protivníka Zemana, který byl včera pohotový, jistý, mluvil k věci a jasně. Možná to bylo překvapení nejen pro mě, ale i pro spoustu ostatních lidí, možná to bylo tím, že jsme mohli sledovat po bůh ví jaké době prezidenta mluvit naživo a slyšet jeho názory pěkně vcelku a ne rozkouskované, předžvýkané a nezřídka vytržené z kontextu, jak jsme na to byli z médií (že, milá Česká Televize...?) v poslední době zvyklí.

Pokud si uvědomím, že ti, kdo svým hlasem poslali Miloše Zemana do druhého kola letošní volby prezidenta republiky, jsou nezřídka ti, kteří měli možnost při jeho návštěvách po republice z posledních let, slyšet tohoto kandidáta naživo a na plná ústa, je mi výsledek prvního kola už konečně jasný.

Nikdy bych nevěřil, že to tak budu vnímat, ale dnes si opravdu myslím, že i když je Miloš Zeman podle mého názoru špatná volba na Hrad, jiná silnější osobnost, politicky prozíravá a pevná v názorech, mezi letošními kandidáty není.

Jinak kvalitu té šaškárny na TV Prima, která byla něco mezi fotbalovým kotlem a moderátorskou katastrofou, komentovat nehodlám, mě zajímali jen projevy dvou hlavních aktérů.

Jak už jsem napsal v nadpisu, nejslabším článkem kampaně pana Drahoše je on sám. Vůbec nehraje roli, kolik známých osobností a herců si na klopu připne placku s jeho jménem. Už vůbec nehraje roli, kolik bývalých kandidátů, kteří byli podle všeho ještě slabší než on, když je sfouklo první kolo volby, bude tleskat ve stoje projevům jeho nedostatečnosti. Důležité je, že lidé - voliči, necítí sílu vycházející z něho samotného, podpůrné berličky, co kdysi přemlouvaly bábu a Horáčkové, to asi fakt nezachrání...

 .

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 24.1.2018 10:07 | karma článku: 45,26 | přečteno: 4123x