Na veřejnosti se prostě nesouloží…

Ta hysterie okolo Pussy Riot je neskutečná. Lidumilové všech zemí se spojují do jednoho šiku, aby vmetli Rusku do tváře, co si o jeho justici myslí. Jako by si zapomněli zamést před vlastním prahem…

 

Napíšu to rovnou a natvrdo – členky skupiny Pussy Riot jsou u mě obyčejné běhny. Nevím jak jinak nazvat ženy, které za potlesku pár pomatených příznivců a pro přitažení pozornosti souloží na veřejných místech jako je například  muzeum. Jak se říká, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu…

Chtěly za každou cenu šokovat, jak jinak si vysvětlit, že si pro svůj „protest“ proti prezidentovi Putinovi vybraly církevní svatostánek. Asi si řekly, že když jim prošlo šoustání v muzeu, co by jim neprošlo blbnutí v kostele…?

Jenže se přepočítaly. Jsem přesvědčený, že kdyby si ke svému „vystoupení“ vybraly jakékoliv jiné místo, myslím třeba nějaké náměstí, hrozila by jim maximálně pokuta. Ruský člověk toho moc nemá. Ti z nich, kteří se snaží najít útěchu u Boha, museli být opravdu činem Pussy Riot šokovaní a pobouření. Co se týká Putina, tak ten už dávno pochopil, že není dobré mít pravoslavnou církev za nepřítele, ale že je naopak dobré mít ji jako spojence.

Holčiny si prostě naběhly. Zkuste se prosím zamyslet nad tím, co by se stalo, kdyby podobné vystoupení podnikl někdo v chrámu například v Salt Like City…

Už vidím to všeobjímající pochopení demokratického okolí, které by dívkám tleskalo…

Rusko je jaké je. V Rusku nikdy nebude takový stav ve společnosti, jaký známe ze západních zemí. Rus prostě nad sebou musí mít silnou ruku „velikého muže“, protože jinak už ani nedokáže fungovat. Tento fakt myslím historie jednoznačně prokázala. Rusko je prostě jedním z mála států, kde si ještě nemohou úchylové dělat co se jim zachce. Můžeme se bavit o tom, jestli je to dobře nebo špatně, ale nic na tom nezměníme. Otázka také zní, jestli je dobré to celkové uvolnění morálky, při kterém si mládežníci ve zbytku Evropy myslí, že můžou všechno, když žijí ve „svobodném“ světě.

Nevím, nikoho nechci přesvědčovat, můj osobní názor je ten, že jisté mantinely by měly být zachovány. Mezi takové moje „mantinely“ se nevejdou lidé, co se snaží jen pobouřit bez jakéhokoliv hlubšího motivu. Ženám z Pussy Riot jde jen o to dělat bordel a být tím „slavné“.

Pro mě za mně, ať za to klidně nějaký ten čas sedí. Nejde o žádné politické disidenty, jde o morální lůzu, co zneužívá politických slovíček k ospravedlnění svých pokleslých činů. Souložení na veřejnosti prostě není normální, a už vůbec nejde o žádný projev politického názoru.

To je prostě obyčejná prasárna.

Ti z našeho národa, kdo se zastávají Pussy Riot by si měli ujasnit co je horší – jestli zavřít někoho za to že je nenapravitelný ve svém přesvědčení, že pro něho žádné zákony jak psané, tak morální neplatí, nebo zda je horší, když u nás od soudu odcházejí lidé s trestem za přimalování pitomých tykadel nad ksicht politika, nebo to, že u nás odcházejí lidé od soudu s podmínkou za zabití člověka.

My s naší justicí můžeme držet jak se říká hubu a krok, sami máme máslo na hlavě, a tak bychom se neměli plést do právních záležitostí cizí svrchované země.

 

 

K článku můžete diskutovat ZDE

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 16.8.2012 12:08 | karma článku: 34,63 | přečteno: 2962x