Mírová vojenská mise na Ukrajině – ano, či ne…?

Nevím jak kdo, ale já si neumím představit větší nutnost mise mírových sil v jiném čase a na jiném místě, než je dnes a na Ukrajině. Jak dlouho ještě bude svět přihlížet vraždění a totální destrukci na Ukrajině…?

.

Je to k nevíře, když člověk zaklepe svou hlavou a uvědomí si, jak drzý je ruský okupant Ukrajiny, s jakou nenávistí, zlobou a drzostí pronáší jeho zástupci nehorázné „požadavky“ (rozumějte – výhrůžky…) směrem k celému světu…

Prý běda tomu, kdo se pokusí zarazit Rusko v jeho vražedném běsnění…

Chápete, co čtete…?

To je stejné, jako byste se v roli policisty nachomýtli k tomu, jak krvežíznivý vrah vyvražďuje nějakou rodinu, zapaluje jí dům a krade vše, co v něm bylo, a ten vrah by na Vás, na policistu, ukázal prstem a vylétlo by mu z huby, že běda vám, jestli se mu pokusíte jeho konání zarazit.

A neříkejte mně, že to srovnání kulhá, naopak, přesně o tomhle to dnes na Ukrajině je!

Rusko ve své drzosti vlastně říká, že nechce mír, že nechce, aby přestali umírat nevinní civilisté. A takovým postojům chce svět skutečně ustupovat?

Jaký smysl pak má OSN, jaký smysl pak tedy mají všechna možná vojenská i politická uskupení, když si neumí v takovou chvíli říci –

„… tak dost, ty vražednej šmejde, bude to tak, že pokud se ty okamžitě nevzdáš svého jednání, budeme to my, kdo nakope prdel tobě, a ne naopak! Ve své tuposti jsi nedokázal za týdny porazit ani o tolik papírově slabší stát, jakým je Ukrajina, a nám, celému svobodnému světu, tady budeš diktovat, co smíme a co ne? Ještě chvíli to zkoušej, šmejde jeden, a my s tebou zatočíme takovým způsobem, že současné oběti v Mariupolu budou pouhý čajíček proti tomu, co potká tvé vojáky na cizím území. Vyjádřili jsme se dost jasně, aby to pochopila i ta tvoje povýšenecká a arogantní palice, nebo ti opravdu budeme muset dát přes držku, aby se ses probral…?!“

Tohle je totiž jediný jazyk a jediný způsob, kterému současné vedení Ruska může porozumět. Pokud se neuskuteční mírová mise na Ukrajině a je jedno, zda pod hlavičkou NATO, či OSN, nebude trvat dlouho a ono ruské vedení dostane chuť na další díl evropského dortu.

A na to dám krk.

Sergej Lavrov prý pronesl, že pokud vstoupí na území Ukrajiny síly mírových sborů NATO, že to prý povede k Třetí světové válce, a tu prý nikdo nechce.

Já jsem přesvědčený, že toho se hlavně bojí a že to hlavně nechtějí právě Rusové, protože už po těch pár týdnech bojů s odhodlanými Ukrajinci, kteří mají k dispozici západní zbraňové systémy, stejně jako informace ze západních rozvědek a satelitů, jim musí být nad Slunce jasnější, že to ještě není nic proti tomu, co by se dělo, kdyby NATO vypustilo kompletně své válečné psy se vším, co mají k dispozici – samozřejmě nemám na mysli jaderné, chemické, nebo biologické zbraně.

Ono by na Rusy bohatě stačilo letectvo, tanky, protivzdušná obrana a další jednotky NATO (které mají, jak se ukazuje, mnohem lepší technologické vybavení, než jak si lžou do kapsy Rusové už mnoho let…), aby se Rusáci rozprchli z Ukrajiny domů i po svých.

A ruské rakety Kindžál?

Ve vzduchu jsou možná nepolapitelné, ale stačilo by několik „pracovních“ přeletů B-52 nad místy, kde je Rusové skladují a mají prd a né supersonické rakety…

Ruské tanky?

Pár letek vrtulníků Apache, nebo bitevníků Fairchild A-10 Thunderbolt II, a je po ruské legraci.

A ruské lodě u Oděsy?

Stačí jedna americká letadlová loď se svou doprovodnou operační skupinou a v Černém moři přibude spousta vraků s rudou hvězdou na bocích. A jediná funkční ruská letadlová loď Admiral Kuzněcov?

To je i podle mnoha odborníků jen plovoucí rakev.

Ruské jaderné vojsko?

Ano, to je jediná věc, kterou mohou Rusové vyhrožovat, ale uvažování o jeho použití by bylo zároveň žádostí o popravu celého Ruska.

Putin je možná blázen, ale pochybuju, že se dá to samé říci i o všech stupních velení, které stojí mezi Putinovým rozkazem odpálit jadernou zbraň a jejím skutečným odpálením…

Rusové v tuhle chvíli nejsou ani trochu v situaci, kdy by si mohli klást směrem ke světovému společenství nějaké podmínky. I když to zkoušejí, vědí, co by se dělo, kdyby jim svět odpověděl přesně tak, jak jsem nastínil.

Nevím jak kdo, ale já si neumím představit větší nutnost mise mírových sil v jiném čase a na jiném místě, než je dnes a na Ukrajině. Jak dlouho ještě bude svět přihlížet vraždění a totální destrukci na Ukrajině…?

 

P.S. - Omlouvám se za těch několik neslušných výrazů, ale říkám si, že běhání kolem horké kaše už bylo dost. Ona slova nejsou určená slušným lidem, ale sprostým vrahům... 

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 23.3.2022 12:01 | karma článku: 26,22 | přečteno: 762x