Milá Číno, i Německo má právo na nevměšování cizích mocností do svých vlastních věcí…

Čína opět vyskočila, jako pověstný čertík ze škatulky. Prý taková drzost, německý ministr zahraničí, Heiko Maas, se sešel s hongkongským aktivistou Joshuou Wongem…

.

A už je slyšet křik za země středu…

Jde prý ze strany Německa o hrubé vměšování do vnitřních záležitostí Číny. A (demokratický) svět může opět jen kroutit hlavou. Je zajímavé, že Čína vnímá schůzku německého ministra s někým z Číny, jako hrubé vměšování do „svých vnitřních záležitostí“, ale už jí není ani trochu blbé, určovat, s kým se vrcholný vládní politik cizí země sejde.

Jako by Němci neměli na rozdíl od Číny právo na nevměšování se kohokoliv do zase jejich, německých záležitostí. S kým se německý ministr zahraničí sejde, je totiž, milá Číno a všichni tví potentáti, zase vnitřní záležitostí Německa, do kterých nikdo, ani ty, respektive ani vy, nemá právo kecat. To, že to, vážení čínští potentáti, nechápete, je očividné, a je to jen váš problém.

Svět se opravdu nebude točit, jako váš lochneskový pouťový drak, podle vašich notiček a představ. U nás, v demokratickém světě, se může scházet kdokoliv s kýmkoliv, i kdyby ses postavila na hlavu a odpichovala ušima. Až budeš mít ty, milá Číno, alespoň základní představu o tom, co je to nevměšování se do cizích zájmů, potažmo jak funguje demokratický systém v některých zemích světa, o čemž nemáš evidentně ani páru, tak o sobě dej zase vědět.

Pak teprve bude mít nějaký smysl s tebou vést dialog. Do té doby si klidně vyskakuj, ale ne na cizím hřišti. Sama to na svém nemáš podle všeho ráda, tak se řiď starým dobrým příslovím – co nechceš, aby bylo činěno tobě, nečiň druhým.

My v Evropě, se draka nelekáme, u nás ví jak na něj i každý hloupý Honza (Hans), děti by ti mohly vyprávět…

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 10.9.2019 13:53 | karma článku: 25,55 | přečteno: 691x