Máte pro mě složenku? Fajn, taky pro Vás jednu mám…

Tak prý dlužím státu nějakých sto dvacet jedna tisíc korun. Já se však necítím být dlužníkem, ale spíše naopak – věřitelem. Proč? Spočítám Vám to…

 

Českému státu prý dluží každý z nás pěknou, kulatou sumičku, o které jsem se dozvěděl prostřednictvím složenky od pánů z TOP 09.

Protože jsou to politici, kteří se tu větší, tu menší měrou podíleli svým rozhodováním na růstu oné částky, kterou prý i já osobně dlužím, tak jsem se rozhodl spočítat „TO“ sám za sebe a aby se to nepletlo, tak politikům všem.

Nebudu adresný k žádné konkrétní politické straně a vezmu to z jedné vody načisto. Oni totiž zrovna třeba někteří lidé v TOP 09 mají pestrou, doslova pestrobarevnou, politickou minulost a prase aby se v tom vyznalo…

Tak jdeme na to od lesa (spíš od pastviny) a počítejte se mnou, prosím…

Vážím 95 kg.

Jedno kilo hovězího masa stojí v současnosti cca 129 korun.

Vynásobím tedy svou váhu v kilech, finanční hodnotou jednoho kila hovězího masa.

95 x 129

Dostanu výsledek – 12 255.

Teď znám tedy hodnotu v korunách, jakou má moje váha v ceně hovězího masa. Jde o 12 255,- Kč.

Tento výsledek vynásobím počtem dnů v roce - tedy číslem 365.

12 255 x 365

Dostávám se k číslu 4 473 075,- Kč (slovy – čtyři miliony, čtyři sta sedmdesát tři tisíce, sedmdesát pět korun českých).

Zbývá mně, abych tohle krásné číslo vynásobil číslem – 21. To je počet roků, které uběhly od „Sametové“ revoluce.

4 473 075 x 21

Dostávám se k hodnotě – 93 934 575,- Kč (slovy – devadesát tři miliony, devět set třicet čtyři tisíce, pět set sedmdesát pět korun českých)…

Vzhledem k tomu, soudruzi politici, že jste to byli Vy, kdo zvedal ruku pro zákony a nařízení, které prý ze mě udělaly dlužníka, tak zase po Vás já požaduji tuto částku – 93 934 575,- Kč.

A proč?

Protože jste ze mě celých 21 (slovy – dvacet jedna) let od „Sametové“ revoluce dělali vola a vůl, jak známo, je prostě kus hovězího masa.

A tak po Vás požaduji finanční náhradu škody na mé osobnosti, v měřítku hodnoty hovězího masa, které jste ze mě s úspěchem dokázali za posledních dvacet jedna let udělat.

Pevně věřím, že se napříč politickým spektrem dohodnete, kdo a kolik mně pošle, abyste svůj dluh vůči mé osobě poctivě uhradili a že si na můj mail napíšete o číslo mého bankovního účtu, které Vám rád poskytnu.

Jo, a abych nezapomněl – těch prašivých 121 000,- Kč, které prý dlužím já Vám, si smíte z té částky, kterou mi dlužíte zase Vy - „umáznout“.

Ať nežeru…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 14.5.2010 9:54 | karma článku: 43,17 | přečteno: 6639x