Mají ilegální imigranti právo využívat volného pohybu po „Schengenu“…?

Jednoznačně nemají. A to z jednoho prostého důvodu – oni se do Evropy nedostávají legální cestou, tedy vstupem na území prvního státu „Schengenu“ za použití platných cestovních dokladů…

To je přitom ten základní požadavek pro jejich další možnost využívat volně výhod schengenského prostoru, tedy bez jakýchkoliv kontrol a formalit cestovat ze země do země uvnitř Evropské Unie. Myšlenka fungování schengenského prostoru je přeci taková, že každý, kdo se chce do něho dostat, musí do něho vstoupit  LEGÁLNĚ.

Jejich připlutí na lodích, bez jakýchkoliv dokladů a prostředků prostě legální není. Tečka. A jako s ilegálními vetřelci se s nimi musí jednat. Žádné vystavování pseudodokladů na dobu určitou, žádné právo běhat si po Evropě, jak se jim zlíbí. Jako ilegálové jsou v Evropě persona non grata. Křik multikultibláznů, že s nimi musíme zacházet jako s lidskými bytostmi, rozumějte, že jsme povinni se o ně postarat, tak postrádá jakoukoliv logiku.

Nemusíme, my dokonce nesmíme. Jednou jsme si všichni navzájem odsouhlasili a podepsali nějaké dohody o společném prostoru, o ochraně jeho hranic, o tom jaké jsou nutné požadavky, abychom akceptovali každého, kdo chce do tohoto prostoru zvenčí přijít. Tak sakra práce ty dohody plňme a neměňme pravidla hry uprostřed zápasu jen proto, protože pár uřvaným kšeftařům s lidskými osudy se to ani trochu nelíbí. Začněme konečně uprchlíky vracet zpět na africké území, protože jen tak můžeme zabránit dalším vlnám migrantů.

Tím, že je necháváme vylodit, jen spolupracujeme s převaděči a pašeráky lidí.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 19.6.2015 14:43 | karma článku: 38,52 | přečteno: 1499x