Lázeňským hostům v Teplicích tanec nevoní…?

Mám na mysli ten tanec, který jim v nikábu vystřihl jeden mladý tanečník. Na přítomných lázeňských hostech bylo vidět jisté překvapení, které posléze přerostlo do rozhořčení. Nechápu proč…?

 

Tancovat se u nás smí. Sami někteří lázeňští hosté trvají na nošení nikábu. Tady se jen a pouze spojily dvě věci – nikáb a tanec. Tak kde je problém…? Snad proto se prý radnice města rozhodla podpořit v zájmu lepšího pochopení našich národních zvyků akci, při které bude pro lázeňské hosty připraveno zábavné odpoledne.

Z dobře informovaných kruhů jsem zaslechl, že někteří z obyvatel Teplic plánují podpořit své chlebodárce, kteří do jejich města vozí tvrdou měnu, v jejich oblibě v nošení zahalujícího oděvu, a to tak, že se na jejich počest všichni obléknou do nikábů, a takto přistrojeni pak hodlají uctít návštěvníky veřejnými vepřovými hody.

Na akci prý přislíbil účast i jeden z největších pivovarů v zemi, takže je jisté, že v Teplicích bude veselo! Plánuje se představení spoře oděných mažoretek, závody v twerku, chybět nebude jak dámský, tak pánský striptýz.

Samozřejmě i na klasický break – dance dojde, i sportovní odpoledne s různými disciplínami se prý chystá. Za některé disciplíny, ve kterých by mohli třeba lázeňští hosté opravdu excelovat, jmenujme třeba hod granátem na cíl, běh v zatížené vestě, nebo skok v pytli.

A pak že nejsme schopní v naší zemi vyjít každému vstříc…

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 26.9.2014 14:23 | karma článku: 34,40 | přečteno: 2537x