Který lahváč byl lepší…?

…no přeci ten nezakalený, Ondro, to dá rozum…                                                                                      

 

Kolega bloger, Ondra Kňava se ptá, jestli byl lepší lahváč ze zelené lahve, nebo z hnědé. Odpověď je prostá – z obou bylo pivo stejně dobré, za předpokladu, že nebylo zkažené. V této souvislosti ale byla jistější sázka na pivo koupené v zelené lahvi, protože tato byla díky své barvě, na rozdíl od té hnědé, lépe průhledná, a takový ten hnusný zákal, bolest to lahvového piva za socíku, byl snáze odhalitelný.

Vzpomeňme si přeci na to, co se dělo v obchodech okolo bas s pivem před rokem 1989. Stálo tam vždy několik kupujících, každý v jedné ruce jeden lahváč, obrácený dnem vzhůru,  zkoumavým pohledem snažíce se odhalit zakalenost piva. A proč si většina z nich dala do nákupního vozíku pivo v zelené lahvi?

Protože o něm se mohli lépe přesvědčit, že kalné není…

Čili, Ondro, je mi líto, ale nešlo o žádný hoax, ale jen a pouze o pragmatický přístup našich tatíků, co se snažili po vypití piva k večeři se nepo… nepoto…, prostě se snažili přijít druhý den včas do práce… :-)))

Autor: Vladimír Kroupa | středa 24.4.2013 13:24 | karma článku: 23,29 | přečteno: 1166x