Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Reaguji na váš poslední blog, pane Kroupo. Není pravdou, že zloděje patentů- Čínu - a největší komunistický represivní režim se snaží potrestat dva pomatenci z Česka. Velice účinně trestá Čínu díky prezidentovi Trumpovi i USA. Obdivovatelé Číny zapomínají, že Indie dohání Čínu v počtech obyvatel i ekonomice. Jde o parlamentní demokracii a zajímavé je, že této zemi nikdo nenadbíhá. Tchajwan je ostrov vzbouřenců, kteří mají neuvěřitelně výkonnou ekonomiku. Čína není homogenní zemí a dá se čekat i převrat politického režimu. Nechme Čínu Číňanům. Oni se ještě poperou..

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Díky za slušnou diskusiR^. Často přemýšlím nad tím, co by se dalo čekat, kdyby v Číně došlo k nějakému demokratickému převratu a následnému pádu tamní současné vládní garnitury. Asi se na mě bude hodně lidí zlobit za to, co teď napíšu, ale já, když se nad tím opravdu zamyslím, tak se takového scénáře vlastně děsím. Myslím si, že si svět ani nedokáže představit, co by se začalo dít, kdyby ty stamiliony čínských obyvatel dostaly najednou možnost vyrazit do světa, najednou hledat svobodně mezi jednotlivými kantony vůdce a vedoucí strany, kdyby se vydaly do světa ty stamiliony mladých čínských mužů, kteří dnes díky politice jednoho dítěte často nedokážou najít doma partnerku, kdyby se tohle všechno stalo, tak by mohlo být světu hodně špatně. Kdo ví, k jakým vnitřním rozepřím by tam mohlo dojít, nezapomínejme, že Čína je jaderná velmoc a kdo ví, kdo by se dostal k červeným tlačítkům... Všude tam, kde v posledních letech došlo k pádu pevné ruky, začala téct krev. Takže možná můžeme být rádi, že tamní poměry drží tamní vládcové tak pevně v rukách. A teď mě sežerte...:-)

1 0
možnosti
Foto

Diskuse je o tom, zda se na nás Čína nenazlobí, když naši politici pojedou na Tchajwan. Čína není naším spojencem, americký prezident Trump ji považuje za hrozbu. Bude se Čína zlobit na Česko? A co z toho? Přestane tu investovat? Ona zde investuje proto, že potřebuje nakupovat nové technologie a investovat přebytečné zdroje. Přestane to dělat po návštěvě jednoho politika na “ostrově vzbouřenců”? Asi ne, pane Kroupo. Naši životní úroveň drží obchod s Německem a ne s Čínou. Kdybych měl podpisové právo, tak panu Vystrčilovi cesťák podepíši.

1 0
možnosti
Foto

Vystrčila si pěkně podal Václav Klaus st.- cituji: „Kontinentální Čína je největší světová ekonomická velmoc a jakýkoli konflikt s ní je z naší strany hloupostí a provokací. Škodit Číně je hloupostí zbabělou, nikoli hrdinstvím.”

: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cina-neni-madagaskar-pustil-se-klaus-do-vystrcilovy-nezodpovedne-klukoviny-40327288#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=03HQGxyVz7b-202006111429&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

1 4
možnosti
BV

Někteří politikové a novináři nás opět nás oblbují zmanipulovanými čísly o nižších investicích Číny oproti Tchaiwanu! Skutečná prokazatelná fakta jsou jiná: ČÍNA V ČR INVESTOVALA VÍCE NEŽ TCHAJ-WAN! Celkové čínské investice v ČR do konce roku 2018 byly minimálně 26,7 miliardy korun, což je o o 8,54 miliard korun (o 47%) více než činily celkové tchajwanské investice do ČR uváděné na konci roku 2019 ve výši 18,16 miliard korun. Dotyční manipulátoři uvádějí jako čínské investice jen ty, které zprostředkoval Czechinvest což představuje méně než 39% celkových čínských investic.

FAKTA:

"Ke konci roku 2017 činil dle ČNB souhrn dosavadních čínských investic v ČR zhruba 23 miliard korun."

"Z pohledu agentury CzechInvest byla Čína v roce 2018 v oblasti PZI největším investorem z hlediska výše investice a počtu vytvořených nových pracovních míst. Zatímco v letech 1993 – 2017 dosáhla výše investice 6,67 mld. CZK, jen v roce 2018 je nárůst 3,7 mld. CZK. Čína tak v roce 2018 předstihla tradičně aktivní investory z Německa, Japonska či Koreji. Více investovaly pouze české firmy."

"Investice obecně po navázání strategického partnerství rapidně narostly a přestože česká ekonomika prochází obdobím bezprecedentně nízké úrovně nezaměstnanosti, zájem čínských investorů v posledních letech roste. Např. pouze přes agenturu CzechInvest za období 1993 – 2018 přiteklo do ČR 10,5 mld CZK investic a bylo vytvořeno 4 tisíce pracovních míst. Pozn.: Jedná se o hodnoty projektů, které v roce 2018 získaly rozhodnutí o investiční pobídce. Investiční cyklus realizace projektu však je obvykle 3-5 let. Jedná se o projekty s vyšší přidanou hodnotou než v minulosti, tedy zejména o výrobní a vývojové projekty, nikoliv akvizice."

https://www.businessinfo.cz/navody/cina-obchodni-a-ekonomicka-spoluprace-s-cr/?fbclid=IwAR0hVMPIzJLt3DalJ7V52v-kLjgYRXRu-9T_mgAT3WoiMYwH85RDqrkEU6s

2 0
možnosti
BV

Doplnění:

PZI = Přímé Zahraniční Investice

Czechinvest zahrnuje v těch 10,5 miliardách jen ty dokončené investice, které sám zprostředkoval a které dostali investiční pobídku. Ty rozpracované zřejmě nezapočítává. Představuje to jen maximálně 39% z celkových čínských investic do konce roku 2018.

Existovalo dalších minimálně 16,2 miliard čínských investic nepočítaných Czechinvestem na, které manipulátoři neberou zřetel

2 0
možnosti
Foto

... a to se označujete za vlastence, pane Kroupo

1 0
možnosti
AT

Za vlastance se sami označují i někteří lidé, co varují před drážděním Ruska, protože by nám přece mohl zavřít kohoutky ....

3 0
možnosti
Foto

Olga Lomová: „Naprosto souhlasím s tím, že jedním z důvodů, proč je důležité a dobré návštěvu Tchaj-wanu uskutečnit, je, že na naše ústavní činitele byl činěn nepřípustný tlak ze strany cizího státu – Čínské lidové republiky. A je v zájmu i vlastní důstojnosti a respektu k naší suverenitě dát najevo, že si nenecháme diktovat, jakým způsobem se máme v těchto věcech rozhodovat.“ Já souhlasím.

9 2
možnosti
Foto

Naši političtí kašpaři provokují Čínu a když se Čína ozve, tak jde dle Vás o nepřípustný nátlak.

A v případě USA nejde o nepřípustný nátlak, když EU a tedy i naší zemi USA zakázaly plynovod Nord stream II.?

V případě USA si musíme nechat diktovat?

2 4
možnosti
JK

J49i21r96k29a 54K67o90r51n

10. 6. 2020 21:16

Pan Kroupa se dnes opět projevil jako Kondelík, Švejk, Brouček a taváryšč dohromady:-)R^

4 1
možnosti
JR

J11a96n 61R64á16ž

10. 6. 2020 21:13

Moc se mi v článku líbilo , jak p. Kroupa "ohodnotil" pana Vystrčila i pana Drahoše, jako politiky kteří hrají hru o které si myslí, že si lidé přejí, aby ji hráli.

Podle mne to přesně vypovídá, co ti pánové ve skutečnosti jsou. Herci, kteří předstírají, že to jako svého času náš mladý premiér s námi "Myslí upřimně".

5 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
Foto

Buďte rád, kde není Zeman, není problém.

0 0
možnosti
PP

Je fajn, že někdo tu hrdost, které vy se zřejmě štítíte, má.

9 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti