- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jak jde čas, tak se má játra postupně regenerují a tak mi dovolují alespoň občas uvařit a sníst (a vypít) i něco náročnějšího na jejich činnost. Dneska Vám ukážu, jak si lze uklohnit něco dobrého z tilapie. Jasně, mořské ryby jsou (prý) zdravější, než ty sladkovodní, a tilapie je sladkovodní, ale zase téměř vůbec není cítit rybinou a ve filetech z ní nenajdete ani jednu kost.
Prostě něco za něco…
Tohle budeme potřebovat…
Filety omyjeme, osušíme a potřeme rozetřeným česnekem. Potom pokapeme šťávou z limetky – i citron nám udělá stejnou službu. Uložíme rybí porce do chladu a mezi tím, co budou „odpočívat“, tak si uvaříme brambory a uděláme nějaký dobrý zeleninový salát. Já poslední dobou upřednostňuju salát „ledový“. Je krásně křehký a seženete ho po celý rok.
Filety připravené k uložení na chvíli do lednice…
Když je čas věnovat se rybě, tak její porce osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a sladkou mletou paprikou. Vše těsně před tím, než dáme na pánev, poprášíme hladkou moukou.
Poprášíme mouku okořeněné rybí filety…
Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a porce ryby na něm z obou stran osmahneme do zlatova.
A už se to smaží…
Když máme ryby osmahnuté, přendáme je do hlubokého pekáčku, nebo zapékací misky. Na zbylém oleji v pánvi osmahneme drobně nasekanou malou cibuli, kterou po té poklademe na porce ryb v pekáčku.
Na zbylém oleji osmahnu cibulku...
Porce ryb s osmahnutou cibulkou…
Celou tu voňavou krásu zalijeme sladkou smetanou (250 ml.) a strčíme do trouby, kde pečeme cca 30 minut na 200°C.
Pekáček s rybami a cibulkou, vše zalité smetanou před tím, než strčíme do trouby…
K téhle dobrotě jsou dobré vařené brambory, jak už byla řeč a nějaký ten zeleninový salát. Zálivku na salát určitě udělejte jednoduchou – jen sladkokyselou a experimenty s kořeněnými zálivkami si nechte na někdy jindy. Chcete si přeci vychutnat rybu, že ano…
Sklenka bílého vína je k takovému jídlu snad povinností a já Vám přeji dobrou chuť!
Další moje recepty najdete, když kliknete - SEM
Další články autora |
U Pondu, Heřmanova Huť - Vlkýš, okres Plzeň-sever
4 980 000 Kč