Když vaří chlap, aneb Vepřové řízky v bramborovém těstíčku...

Způsobů jak připravit řízky, je nespočetně. Dneska Vám představím další z nich. Je to jídlo velice snadné a zvládne ho i kuchařský elév…

 

Základní myšlenka řízku je vlastně stejná. Jde zase jen o to, obalit plátek masa v čemsi a následně ho osmažit. Já měl doma vepřovou plec, ale příště bych na toto jídlo asi vybral raději krkovici, nebo kýtu. Plecko je o něco tužší a je vhodnější spíš na dušení. No nic, chybama se člověk učí, tak pokud budete tohle jídlo vařit Vy, sežeňte si z prasátka to, co jsem psal výše.

Budeme potřebovat jen pár věcí…

Maso si nařežeme na plátky a ty potom naklepeme. Z vajec, hladké mouky, mléka a najemno nastrouhané brambory si připravíme „těstíčko“, které malinko osolíme.

Rozetřeme si pár stroužků česneku se solí a nastrouháme si najemno kousek sýra.

Máme těstíčko, maso nakrájené na plátky, nastrouhaný sýr a rozetřený česnek…

Plátky masa osolíme, slabě opepříme, potřeme je rozetřeným česnekem a „omatláme“ je v misce s těstíčkem.

Matláme a matláme…

Na pánvi si rozpálíme olej, potom snížíme výkon a řízky na mírném stupni smažíme. Na mírném proto, aby se nám nespálila vrstva těstíčka dřív, než je maso uvnitř náležitě tepelně zpracované. Prostě tak, aby se Vám nestalo, že by byl obal černý jako uhlí a přitom Vám nekapala krev z masa po bradě, páč to je humus…

Smažíme a smažíme…

Smažíme do zlatova…

K takhle upravenému řízku podávám vařené brambory, na horký řízek nasypu nastrouhaný sýr a vše pokapu tatarskou omáčkou. Trocha cibule pokrájené na plátky všemu jen prospěje. Salát si dopřejte dle libosti, já preferuju k tomuhle jídlu okurkový.

A je dosmaženo…

Dobrou chuť!

Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 12.2.2010 11:00 | karma článku: 21,46 | přečteno: 8513x