- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Už jednou jsem tady podobný recept uvedl. Ten dnešní je ale trochu o něčem jiném a je konečně také s fotkami - což ten první nebyl. Liší se jak provedením, tak ingrediencemi.
Tohle budeme potřebovat k tomu, abychom se krásně přežrali...
Je to snadné, celkem rychlé a móóc dobré. Jako první si připravuju salát, to aby se hezky rozležel. K tomuhle jídlu ,,sedí" salát z čínského zelí a rajčat, s jednoduchou, sladko-kyselou zálivkou a se snítkou bazalky navrchu. Když ho mám hotový, dám ho do lednice ,,vyzrát" a jdu na vlastní kuchtění...
Nejdříve si nakrájejte rajčata (asi tak dvě) na půlkolečka. Malou cibuli na stejné kousky, které si rukou rozdělte na jednotlivé proužky, na proužky také papriku a nahrubo si nastrouhejte sýr Nivu a Eidam. Osobně tvrdím, že čím víc sýrů - tím lépe.
Vymažte si pekáček olivovým olejem a rozložte na jeho dno plátky rajčat.
Plátky rajčat na olivovém oleji...
Na rajské rozložte proužky cibule.
Rajské a cibule...
Na cibuli rozložte kolečka šunkového salámu. Já ho používám přibližně tak 20 dkg a i když by asi někdo řekl, že by to chtělo raději šunku, nesouhlasím. Šunkový salám je šťavnatější a pokud netrpíte syndromem bio potravin, tak to přežijete... Salám pomažte česnekem rozetřeným se solí, posypte nakrájeným, čerstvým oreganem a rozložte na něj proužky papriky.
V pekáčku už mám rajské, cibuli, šunkový salám, na něm česnekovou ,,pastu", čerstvé oregano a proužky papriky...
Na to všechno nandám nastrouhanou Nivu, smíchanou s nastrouhaným Eidamem. Obojího dohromady asi tak 25 - 30 dkg. Celé to posléze posypu v dlani rozmělněným sušeným oreganem, provensálskými bylinkami a špetkou pepře. Zkusil jsem přidat i jednu lžičku podravky a vůbec to nebylo špatné.
Tak a je to připravené na strčení do trouby...
Potom si dejte vařit vodu na špagety a když se vaří, tak strčte pekáč do trouby, vyhřáté na asi 200 stupňů. Zároveň nasypte do hrnce s osolenou vroucí vodou, v níž je lžíce olivového oleje, dávku špaget. Úmysl je ten, že špagety se vaří cca 10 - 12 minut a pekáč se salámem a spol. potřebuje asi 15 - 20 minut na opečení. Když jsou špagety hotové, tak je slijte a vmíchejte do nich asi tak 2 polévkové lžíce koření Kari a dvě lžíce olivového oleje.
Do špaget vmíchám Kari koření a olivový olej...
Časově Vám to vyjde asi tak, že ve chvíli, kdy máte připravené špagety, můžete vytáhnout i pekáček z trouby. Ale neberte mě za slovo - kontrolujte pekáček a pokud už salám jeví na okrajích známky opečenosti, neváhejte a vytáhněte ho z trouby klidně dřív. Vaříme, nevyrábíme černé uhlí, že ano...
Je upečeno...
No a zbývá už jen dát na talíř porci špaget a na ně položit část ,,placky" z pekáče. K tomuhle jídlu podávám bílé víno. Tentokrát jsem věřil soudruhům z Čejkovic a prubnul jsem jejich Sauvignon. Nebyl jsem zklamaný...
Uff, to se zase dnes přepapám...
Dobrou chuť!!!
Příště Vám uvařím baštu z hovězí roštěné...
Další recepty najdete po kliknutí - SEM
Další články autora |
Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...