- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Recept je to poměrně snadný a myslím, že ho zvládne i kuchařský začátečník. Výsledkem překvapí nejen své okolí, ale i sám sebe.
Máme to hezky na hromadě
Nakrájíme si nahrubo větší cibuli, anglickou slaninu na nudličky, rozetřeme si asi 4 stroužky česneku se solí a asi 500g kuřecích jatýrek pokrájíme na malé kousky.
Vše máme pokrájené...
Na asi třech lžících olivového oleje si dáme osmahnout nudličky slaniny a po chvilce přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Necháme spolu chvilku „pracovat" a přidáme česnek rozetřený se solí.
Slanina se smaží s cibulkou a česnekem...
Během toho si smíchám kousky jatýrek s trochou mletých vlašských ořechů. Těch budeme potřebovat asi tak tři plné polévkové lžíce.
Játra míchám s ořechy...
Na pánev k cibuli, slanině a česneku přidáme játra a necháme chvilku orestovat.
Přidal jsem i „ořechová" játra...
Přidáme mletý pepř, v dlani rozmělněné provensálské bylinky, špetku mletého kmínu a maličkou špetku majoránky. Na konec s citem osolíme. Za častého míchání směs osmahneme.
Játrová směs je hotová...
Směs si necháme v pánvi mimo plotnu a uvaříme si špagety. Jak už jsem několikrát psal, používám špagety z pšeničné krupice. Jsou pevnější a ještě se mi nikdy nestalo, že bych je nějakým nedopatřením rozvařil. Jako malou fintu dodávám, že jsem si odzkoušel, že je dobré přidat si do vody, v níž špagety vařím, špetku provensálských bylinek spolu se lžící olivového oleje. Špagety (ale i jiné těstoviny) jsou potom „eňo - něňo".
Když máme hotové špagety, slijte je a ve větší míse je smíchejte s uvařeným špenátem (já vařil ze zbytku špenátu od minule a jak dělám špenát, jsem uvedl - ZDE ) a se směsí jatýrek. Vše důkladně promíchejte a přemístěte do zapékací nádoby, nebo do pekáčku.
V zapékací misce před strčením do trouby...
Pečte asi na 200 stupňů a přiklopené, ať se Vám těstoviny zbytečně moc nevysuší. Po asi 20 - 30 - ti minutách vše zalijte sladkou smetanou (33 % - ní) a dejte ještě na chvíli zapéct. Výborně to chutná s červeným vínem.
Přilévám smetanu...
A je hotovo...
Zátiší s „mňamkou"...
Dobrou chuť!
Další moje recepty můžete nalézt - ZDE
Další články autora |
Solenice, okres Příbram
2 450 000 Kč