Když vaří chlap, aneb Špagety ,,kroupodoro"...

K tomuhle receptu se dá říci snad jen to, že je hodně jednoduchý. Má zvláštní jméno, které vysvětlím...

 

Inspirací k uvaření tohohle jídla mně byl pořad pana Pohlreicha -,,Ano šéfe". Vařil tam ve školní jídelně a protože je známý jeho odpor ke kečupu, uvařil dětem takzvané špagety ,,pomodoro". Já jsem si jeho recept ale přizpůsobil své chuti a název jsem si změnil na -,,kroupodoro"...

Tak a je to na hromadě...

Nakrájíme si asi pět stroužků česneku na plátky, jednu cibuli na hrubo, asi 10 dkg anglické slaniny na nudličky, jednu papriku na jemné proužky, asi ¾ kg rajčat na větší kousky a listy z několika stonků bazalky na jemno.

Pokrájené, připravené...

Do hluboké pánve dáme asi 4 lžíce olivového oleje, rozpálíme ho a jemně orestujeme plátky česneku. K němu přihodíme cibuli.

Cibule s česnekem se smaží...

Necháme cibulku hezky zesklovatět a přihodíme proužky anglické slaniny.

Smaží se i slanina...

Za občasného promíchání osmahneme a přidáme proužky papriky. Zase chvilinku smažíme a přidáme pokrájená rajčata.

Přišla řada i na rajčata...

A vaříme a vaříme... Rajčata pustí šťávu a my tomu ještě pomůžeme, když celou směs osolíme a opepříme. Rajčata se postupně rozvařují a my můžeme přidat ještě tři stroužky česneku, rozetřeného se solí. Na pohled ona směs sice nevypadá moc vábně, ale z toho si nic nedělejte. Místo deprese přidejte na kousky nakrájené lístky bazalky.

Šup tam s bazalkou...

Za občasného míchání provaříme a přidáme asi 5 dkg pravého másla, nakrájeného na menší kostky. Máslo necháme rozpustit a když se tak stane, tak ho hezky vmícháme do směsi.

Máslo se rozpouští...

Ještě chvilinku provaříme a je to hotové.

Nevypadá to moc jako zázrak, ale je to dobré a hezky to voní...

Zbývá nám už jen nandat onu směs na uvařené špagety a navrch nasypat tvrdý, nastrouhaný sýr. Ten sýr se rozpustí a udělá takové výborné ,,ňamňání". Samozřejmě, že nejlepší je parmazán, ale já, když jsem viděl jeho cenu v obchodě, tak jsem si řekl, že nejsem blázen, abych se nechal tak bezostyšně okrádat a koupil jsem nějaký jiný nastrouhaný tvrdý sýr. Můžete ho vidět ve žlutých sáčcích na první fotce. Nakonec jsem použil jen jeden sáček a bylo ho až až.

Je prostřeno...

Víno jsem zvolil bílé, ale po jídle jsem došel k názoru, že červené by bývalo asi ,,sedlo" lépe...

Detail...

Dobrou chuť!!!

Příště to bude pecka - Orgasticky lahodná prsa... :-)))

Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 4.12.2009 11:00 | karma článku: 25,75 | přečteno: 8635x