- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Inspirací k uvaření tohohle jídla mně byl pořad pana Pohlreicha -,,Ano šéfe". Vařil tam ve školní jídelně a protože je známý jeho odpor ke kečupu, uvařil dětem takzvané špagety ,,pomodoro". Já jsem si jeho recept ale přizpůsobil své chuti a název jsem si změnil na -,,kroupodoro"...
Tak a je to na hromadě...
Nakrájíme si asi pět stroužků česneku na plátky, jednu cibuli na hrubo, asi 10 dkg anglické slaniny na nudličky, jednu papriku na jemné proužky, asi ¾ kg rajčat na větší kousky a listy z několika stonků bazalky na jemno.
Pokrájené, připravené...
Do hluboké pánve dáme asi 4 lžíce olivového oleje, rozpálíme ho a jemně orestujeme plátky česneku. K němu přihodíme cibuli.
Cibule s česnekem se smaží...
Necháme cibulku hezky zesklovatět a přihodíme proužky anglické slaniny.
Smaží se i slanina...
Za občasného promíchání osmahneme a přidáme proužky papriky. Zase chvilinku smažíme a přidáme pokrájená rajčata.
Přišla řada i na rajčata...
A vaříme a vaříme... Rajčata pustí šťávu a my tomu ještě pomůžeme, když celou směs osolíme a opepříme. Rajčata se postupně rozvařují a my můžeme přidat ještě tři stroužky česneku, rozetřeného se solí. Na pohled ona směs sice nevypadá moc vábně, ale z toho si nic nedělejte. Místo deprese přidejte na kousky nakrájené lístky bazalky.
Šup tam s bazalkou...
Za občasného míchání provaříme a přidáme asi 5 dkg pravého másla, nakrájeného na menší kostky. Máslo necháme rozpustit a když se tak stane, tak ho hezky vmícháme do směsi.
Máslo se rozpouští...
Ještě chvilinku provaříme a je to hotové.
Nevypadá to moc jako zázrak, ale je to dobré a hezky to voní...
Zbývá nám už jen nandat onu směs na uvařené špagety a navrch nasypat tvrdý, nastrouhaný sýr. Ten sýr se rozpustí a udělá takové výborné ,,ňamňání". Samozřejmě, že nejlepší je parmazán, ale já, když jsem viděl jeho cenu v obchodě, tak jsem si řekl, že nejsem blázen, abych se nechal tak bezostyšně okrádat a koupil jsem nějaký jiný nastrouhaný tvrdý sýr. Můžete ho vidět ve žlutých sáčcích na první fotce. Nakonec jsem použil jen jeden sáček a bylo ho až až.
Je prostřeno...
Víno jsem zvolil bílé, ale po jídle jsem došel k názoru, že červené by bývalo asi ,,sedlo" lépe...
Detail...
Dobrou chuť!!!
Příště to bude pecka - Orgasticky lahodná prsa... :-)))
Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM
Další články autora |
Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....