Když vaří chlap, aneb Rizoto z kuřecích drůbků

Někdo vaří kuřecí droby pro psy. Mně také chutnají, tak to jsem asi tak trochu pes a jsem jím v tom případě rád.  

Budete potřebovat asi čtyři kuřecí křídla nebo krky a trochu kuřecích srdíček, jatýrek a žaludků. Od každého asi po 10 dkg.

Tady to máme...

Droby si omyjte studenou vodou a vcelku si je dejte do hrnce spolu s trochou nakrájené cibule a třemi stroužky česneku, nakrájených na plátky.

Nakrájená cibule a česnek...

Zalijte všechno studenou vodou, osolte a trochu opepřete. Já osobně vařím v papiňáku, tak stačí asi 15 minut od chvíle natlakování. Kdo vaří v „obyčejném" hrnci, musí počítat s delší dobou vaření.

Droby připravené k vaření v papiňáku...

Když máme drůbky uvařené, vyndáme je na talíř a vývar použijeme na polévku - je z toho výborná. Křídla obereme a maso z nich nakrájíme na malé kousky. Zrovna tak srdíčka, žaludky a játra.

Drůbky nakrájené na drobno...

Potom si v horké vodě opláchněte asi dva hrnky rýže a dejte si na lžíci sádla dusit na drobno nakrájenou cibulku. Je nutné ji hned od začátku dusit pod pokličkou. Když cibulka zpění, přisypte propláchnutou rýži a za častého promíchání ji na mírném stupni osmahněte s cibulkou. Přisypte k ní trochu drceného kmínu a osolte ji.

Na sádle se smaží cibule s rýží...

Rýži solte vždycky s citem, je to mrcha a snadno se dá přesolit!!! Po chvíli přilijte na rýži vodu - asi 2 cm nad horní vrstvu. Přiklopte pokličkou a duste cca 20 minut. Občas promíchejte a podle potřeby přilijte trochu horké vody. Když je po ochutnání rýže měkká, slijte ji přes ceník, v případě že se voda všechna vyvařila, rovnou smíchejte s nakrájenými droby. Ochutnejte a po případě dosolte a opepřete. Potom vymažte pekáček sádlem a směs rýže s drůbky do něj rozložte do stejnoměrné vrstvy.

Rizoto před zapečením...

Pekáček dejte zapéct asi na 200 stupňů a asi tak na 20 - 30 minut - záleží na vizuálním stavu.

Zapečené rizoto...

Na talíři si na rizoto nastrouhejte trochu sýra, do misky si dejte „čalamádu", nebo kyselou okurku a otevřete si k tomu pivo. Snad Vám to bude chutnat.

A takhle to vypadá na talíři...

Dobrou chuť!

Příště budu vařit Špagety s ořechovými kuřecími játry...

Další moje recepty může nalézt - ZDE

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 18.12.2009 11:00 | karma článku: 22,99 | přečteno: 7553x