Když vaří chlap, aneb Pikantní kuřecí směs...

Byl to jen takový „hokus - pokus", ale jíst se to dalo. Prostě rád v kuchyni (a nejen tam) experimentuju. Vy ne...?

 

Měl jsem doma hromádku zeleniny a pár kuřecích stehenních řízků. Tak jsem si řekl, že z toho udělám takovou míchanici.

Tohle jsem našel v lednici

Maso, asi šest stehenních řízků, jsem si nakrájel na menší kousky, pórek na nudličky, papriku na trojúhelníčky, cibuli na „půlkolečka", rajská jablíčka na dílky. Nastrouhal jsem si kousek zázvoru a rozetřel asi čtyři stroužky česneku.

Vše je připravené...

Maso jsem si osolil, opepřil a smíchal s nastrouhaným zázvorem a rozetřeným česnekem. Potom jsem maso posypal asi třemi lžícemi solamylu a zase promíchal. Nakonec jsem promíchal maso s nakrájenou zeleninou a to všechno jsem umístil do pekáčku, vymazaného olivovým olejem.

Osolené a opepřené maso jsem smíchal se zázvorem a česnekem...

Maso je smíchané se zeleninou...

Směs  je v pekáči připravená k pečení...

Dal jsem to péct do trouby na 200 °C a občas jsem to promíchal.

A je upečeno...

Opekl jsem si k tomu plátky brambor, což se dělá tak, jak vysvětluju - TADY.

 Pili jsme k tomu červené víno a celkem nám to chutnalo. Vlastně nám to chutnalo moc. :-)))

Dalo se to jíst...

Detail...

Dobrou chuť i Vám.

Další moje recepty najdete po klikuní - SEM

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 22.1.2010 11:00 | karma článku: 19,54 | přečteno: 9441x