- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Budete potřebovat (mimo jiné) asi kilo hovězího masa. Nehledě na kritiky některých diskutérů, já použil libovou hovězí kližku a tvrdím, že to byla dobrá volba.
Je to jen pár věcí…
Maso si nakrájejte na plátky, špek také a jeho malou část na kostičky. Asi tak dvě cibule nakrájejte nahrubo.
A je to nakrájené…
Plátky masa osolte, opepřete (já použil bílý pepř) posypte lehce drceným kmínem a na malé kousky pokrájenými kuličkami jalovce.
Osolený a okořeněný plátek masa…
Nakonec maso lehce poprašte hladkou moukou. Na to se hodí použít malé sítko – třeba na čaj.
Poprášeno hladkou moukou…
Na pánev si dejte rozpustit ten špek, co jste ho pokrájeli na kostičky.
V pánvi rozpuštěné kostičky špeku…
Na něm krátce, ale zprudka, osmahněte – po obou stranách, okořeněné a pomoučněné, plátky masa.
Plátky masa zprudka osmahneme…
Na dno pekáčku si dejte polovinu plátků špeku a na to pokládejte opečené plátky masa.
Po osmahnutí dáme plátky masa na plátky špeku do pekáčku…
Když máte v pekáčku všechno maso, rozložte na něj druhou polovinu plátků špeku a nasypte jednu část pokrájené cibule. Tu druhou část, budete potřebovat na vaření rýže, ale k tomu se teprve dostaneme…
Na plátky dáme zbylý špek…
Přisypeme cibuli, přilijeme výpek z pánve a dvě naběračky vody…
Do pekáčku přilijte výpek z pánve, kde jste osmahli plátky a dvě naběračky vody. Přikryjte svrchním dílem pekáčku a dejte do trouby péct. Asi tak na 200°C.
Každých patnáct minut kontrolujte, podle potřeby polévejte vypečenou šťávou, popřípadě podlijte troškou vody. Počítejte s dobou pečení, cca hodina až hodina a půl. Na posledních pár minut odstraňte vrchní díl pekáče a nechte zasmahnout šťávu.
A je upečeno…
Během pečení masa si uvařte rýži. Tu, k tomuhle jídlu, vařím na cibuli a trošičce sádla. Je pak docela pikantní. Jak to dělám, to si přečtěte v receptu po kliknutí – SEM.
Dobrá k tomu je trocha zeleninky a salát z červené řepy k tomu chutná prostě báječně.
Tohle jídlo je opravdu výborné…
Mňam…!
Dobrou chuť!
Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM
Další články autora |
V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...