Když vaří chlap, aneb Orgasticky lahodná prsa (krůtí...) :-)))

Pokud někdo souhlasí s tím, že u jídla lze téměř dosáhnout orgasmu, pak je na správné adrese, ehm, vlastně na správném receptu...

 

Tohle jídlo je opravdu lahůdka. Nutno ovšem zdůraznit, že vzhledem k použitým ingrediencím, tedy vlastně jen jedné z nich, ho lze ve fázi přípravy doporučit jen pro silné žaludky...

Ano, vidíte dobře, jsou tam i olomoucké tvarůžky...

Nejdříve ze všeho si dejte v hrnci na pařák uvařit brambory ve slupce. Když jimi projde bez větších potíží špejle, slijte vodu a dejte je vychladnout. Potom je dobré si udělat salát dle Vaší chutě, aby měl čas se hezky rozležet. A můžete se dát do toho pravého díla. Olomoucké tvarůžky si vidličkou rozmačkejte na malé kousky a přidejte k nim obsah „střední" konzervy játrové paštiky Májka. Můžete samozřejmě použít jakoukoliv jinou, ale já mám Májku moc rád. Promíchejte, opepřete, přidejte špetku provensálských bylinek rozmělněných v dlani, asi čtyři stroužky česneku, rozetřeného se špetkou sole a malou lžičku plnotučné hořčice. Se solí to nepřehánějte, protože syrečky jsou dost slané samy o sobě. Umíchejte něco jako pomazánku. Jo, v téhle fázi to tak trochu smrdí, ale slibuju Vám, že ve finále nebude po syrečkovém zápachu ani památky.

Namíchaná směs ze syrečků, paštiky, česneku, bylinek, pepře a kapky hořčice...

Dále budete potřebovat asi 1 kg krůtích prsou, která si nakrájíte na plátky silné asi 4 cm.

Nařezané plátky krůtích prsou...

Do těch plátků si vyřízněte kapsu a tu naplňte připravenou směsí.

Řežu kapsu do plátků...

Plním kapsu namíchanou směsí...

Párátky, nebo špikovacími jehlami kapsy sešijete, svrchu lehce osolte (pozor s tou solí, „nádivka" je už slaná až až), opepřete a posypte provensálskými bylinkami. Potom kapsy rozložte do pekáčku, vymazaného olivový olejem, kterým je svrchu ještě trochu pokapejte. Přiklopte je horním dílem pekáče a dejte péci asi na 200 stupňů do trouby.

Kapsy z krůtích prsou v pekáčku před vstrčením do trouby...

Každých 15 minut kapsy kontrolujte a mašlovačkou je hezky potírejte vypečenou šťávou. Nebuďte „vykulení", když Vám začne směs z kapes trochu unikat. To vůbec nevadí a je z ní potom okolo kapes výborné „ňamňání". V tuhle chvíli si oloupejte ty uvařené brambory, nakrájejte si je na plátky a rozložte je na plech, vymazaný olivovým olejem. Osolte je, slabě opepřete, posypte mletým kmínem a pokapte zase olivovým olejem. Vstrčte ten plech s nimi do trouby pod pekáč s krůtími prsy a ony se tam budou hezky pomalu opékat.

Když je maso už skoro upečené, zalijte ho sladkou, 33% - ní smetanou a dejte ještě, už bez horního dílu pekáče, zapéct - podle potřeby a Vaší chutě na konzistenci.

Přilévám sladkou smetanu...

Během téhle fáze zapékání občas, asi po pěti minutách, pekáč vyndejte a kapsy hezky potřete pečící se smetanou z pekáčku. Udělá Vám to na mase úžasnou vrstvičku něčeho fantasticky dobrého. Brambory už asi budou upečené do zlatova a tak ten plech s nimi vyndejte (podle potřeby) ven.

Brambory jsou opečené do zlatova...

No a jsme ve finále. Krůtí kapsy jsou krásně opečené, brambory taky a i salát se nám hezky rozležel.

Hotové kapsy v pekáčku se zapečenou smetanou...

Kombinace opečených brambor, syrečků, paštiky, masa a sladké smetany, to celé podtrženo kvalitním červeným vínem, nám připraví něco, jako gastronomický orgasmus. Věřte mně, že se nemusíte bát syrečkového zápachu. Během pečení prostě zmizí a zbude jen něco fantastického...

Prostě lahůdka...

Detail...

Dobrou chuť!!!

Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 11.12.2009 11:00 | karma článku: 26,03 | přečteno: 16204x