Když vaří chlap, aneb Kuřecí stehna na paprice...

Občas se někdo ze čtenářů dožaduje nějakého mého dalšího receptu. Tak jsem se rozhodl, že Vám ukážu, jak si vařím kuřecí stehna na paprice…

 

Nechtělo se mi párat se s celým kuřetem, tak jsem si pořídil jen stehna. Je to vlastně celkem snadné jídlo. Kuřecí stehna si osolte, lehce opepřete a posypte sladkou paprikou. Potom si nakrájejte na drobno středně velikou cibuli a dejte si ji do hrnce spolu s kouskem másla. Když je cibule zpěněná, stáhněte hrnec z plotny a přisypte asi dvě kávové lžičky sladké papriky. Mimo plotnu promíchejte a potom na plotnu vraťte. Přidejte okořeněná kuřecí stehna a nechte je chvilinku osmahnout. Obraťte stehna a osmahněte je z druhé strany. Potom je malinko (!!!) podlijte teplou vodou. Přiklopte pokličkou a duste na mírném stupni do měkka. Občas stehna obraťte, celé to promíchejte a po opravdu malých troškách podlijte vodou.

Když je maso měkké, posypte asi dvěmi lžícemi hrubé mouky, nechte chvíli osmahnout (pár vteřin) a promíchejte. Znovu trochu podlijte vodou a povařte asi deset, až patnáct minut. Potom přilijte obsah kelímku 12% smetany. Promíchejte a nechte pomalu dojít k varu. Těsně před tím, než se ale omáčka začne vařit, tak hrnec stáhněte z plotny a jste s vařením u konce.

Já osobně to mám moc rád s houskovými knedlíky, ale někdo preferuje těstoviny. Každému, co jeho jest.

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další moje recepty najdete po kliknutí  - SEM

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 30.7.2010 11:00 | karma článku: 25,64 | přečteno: 13876x