Kdo tady schvaluje facku za arabštinu?

Administrátorka tohoto blogu, Tereza Janků, dnes uvedla článek, ve kterém mimo jiné zmínila jeden můj příspěvek v diskusi. Cítím se být tedy oprávněný na tento její počin zareagovat…

Protože se se mnou paní Tereza v diskusi pod svým článkem nadále odmítá o věci bavit, předložím své argumenty tímto způsobem. V článku, na který reagovala ona, respektive v diskusi pod ním, šlo o to, že nějaký dívka arabského původu prý dostala někde v tramvaji úder za to, že mluvila arabsky. Tuto událost rozporovat nehodlám, nebyl jsem u toho, a nevím o tom nic víc, než jsem se dočetl zde, na blogu.

Dovolím si ale reagovat na myšlenkové pochody a argumenty jak paní Janků, tak jejího kolegy, Patrika Bangy, stejně jako některých diskutérů viz. Pan bloger Polický.

Těmito lidmi je například mně podsouváno, že svým postojem schvaluju, bagatelizuju, v nejlepším případě prý akceptuju fakt, že někdo někoho zbil pro jeho jazyk, respektive národnostní příslušnost.

V původním článku se nás, čtenářů, mladý autor tázal na to, jak je to možné, že je mezi Čechy tolik údajné nenávisti vůči muslimům. Jeho otázka doslova zněla takto – „Jen se ptám, je tohle poslední kapka, kdy si společnost řekne, že už dost, musíme se na věc podívat trochu jinak, nebo to je teprve začátek laviny, taková malá vločka, která rozpoutá koloběh dalších násilností?“

 

Na toto jsem reagoval slovy, že – „No nic ve zlém, mladý muži, ale musíte si uvědomit, kdo první tu lavinu nenávisti spustil. Od toho byste se měl ve svých úvahách asi odrazit“ .

 

A co se o sobě pro tento příspěvek nedozvím…?

Že prý hlásám, že když někoho udeřím, tak za to nemohu já, ale někdo jiný…

No, já nevím, ale argumentace ze strany Patrika, Terezy Janků a např. pana Polického mi přijde jako snaha o nalepení nálepky zlouna za každou cenu, bez snahy pochopit, že jsem nikde ten atak neschvaloval, ale zamýšlel jsem se nad tím, PROČ k němu asi mohlo dojít. To se přeci po nás chtělo - zamyslet se nad tím - PROČ. My se ve svých příspěvcích, já tedy ano, snažili hledat odpověď a možné důvody, které útočnici vedly k útoku. A nyní jsme za tu snahu dobrat se jádra pudla paušalizováni jako xenofobové a snad i nějací "náckové".

Vypadá to, že jak pan Sufian Massalema ve svém původním článku, tak paní Tereza Janků v jeho pokračování, vlastně nechtěli číst odpovědi na své otázky, oni položili otázky, na které si odpověděli za nás, aby pak nás těmi, zdůrazňuji svými, odpověďmi mlátili po hlavách.

Tomu se, prosím za prominutí, říká argumentační nouze, protože morální převaha mých oponentů je v tomto případě doslova vysněná.

 

 

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 15.4.2016 14:22 | karma článku: 41,56 | přečteno: 1972x