Jak je to s láskou pana premiéra k včelám a jak moc má rád „motýle“…?

„Kůrovec nám žere lesy. My chceme znovu motýle! A ty včely mají rádi tu řepku, můžou si kecat novináři, co chtějí. Mají, je to pravda. Já jsem byl v Lysé nad Labem na výstavě…“ tomu se říká láska. Přímo opičí…

.

Opičí láska znamená lásku, která ničí objekt lásky. Tak by se dal v podstatě popsat i vztah pana premiéra Babiše k včelám a motýlům, o kterých mluvil slovy z perexu na konci května v pražském Mánesu na výroční schůzi Česko-německé obchodní a průmyslové komory.

Vztah pana Babiše a žlutých lánů s řepkou je obecně známý a asi není třeba mu věnovat více vysvětlování. Zarážející je jiná věc, a to buď neinformovanost pana Babiše, nebo snad jeho schopnost „neříkat pravdu“ v ohledu vlivu právě oněch žlutých lánů na naši přírodu jako celek.

 Jak známo, každý celek se skládá z mnoha a mnoha částí. Nedílnou částí přírody je hmyz, a to hlavně ten hmyz, který má sám pan Babiš dle svých slov rád – „motýle“ a včelky.

Každý druh hmyzu má v přírodě své opodstatnění, některý je pro ni doslova nezbytný. Mezi takové druhy patří právě včely. Pan Babiš dal jasně a nahlas najevo, že včelám, tak důležitým pro celý potravní řetězec, moc chutná řepka. Asi měl na mysli tedy hlavně pyl z ní.

A co teprve ten bonus, co v sobě řepka skrývá...

No, možné to je, že si včelky na té hromadě pylu, který je díky řepce a jejímu mecenáši k mání všude kolem nás, skutečně v první chvíli pošmáknou. Jenže první chvílí to bohužel často nekončí…

Stejně, jako si žlučníkář prvních pár minut mlaská u smaženého řízku s bramborovým salátem, kteréžto zapíjí střídavě slivovicí a studeným pivem, aby se vzápětí poroučel k zemi s očima v sloup, stejně tak má taková včelka po baště na řepce postříkané Glyfosátem na čas příští o „zábavu“ postaráno.

O tom, proč v naší krajině za posledních pár desítek let chybí „motýle“, se také nemusíme moc složitě dohadovat, vězte, že kosáci a jiná opeřená havěť je opravdu nevyhubila…

Takže pro Vás, co jste možná zatím stále nepochopili, kam s celým svým dnešním zamyšlením mířím – pan Babiš Vám strašně, ale strašně lže. Do očí, bez mrknutí a bez toho, aby Vás alespoň trochu podezíral z alespoň minimální mozkové kapacity.

On fakt včely a „motýle“ rád nemá. Víte proč?

Protože celý byznys, který mu (mimo jiné) zajišťuje pozici druhého nejbohatšího člověka v našem státě, dělá všechno proto, aby v naší krajině bylo včel co nejméně a abyste „motýle“ znali jen z přírodovědných atlasů.

Tak si dávejte pozor, na jaké výstavy a kam jezdíte. Někde to možná vypadá dost zvláště, když se tam odtud pak člověk vrací a takové nesmysly zvrací…

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 11.6.2019 12:04 | karma článku: 32,76 | přečteno: 1191x