Jak chudáci do ještě větší bídy přijdou, aneb konec dobrý, všechno dobré…

Nemohu si pomoci, já normálně pláču. Srdce mi doslova rve strašný osud manželů Petra a Kateřiny Kottových. Ale světélko naděje v dáli přeci jen svítí. No, zatím alespoň bliká...

 

Taková hrůza! Ještě nedávno měli nějakých 27 mega v poctivých a křišťálově čistých českých korunkách, dalších pár "míčů" v eurech a špercích, byli to doslova sociálně se chovající lidé, a dnes?

Dnes na ně kydá nějaký určitě zaujatý soud špínu, falšují se proti nim důkazy, bůh ví odkud se tahají nějaké údajné nahrávky jejich údajných odposlechů, hrozí jim devět let za katrem,  a ještě k tomu, považte – ten jejich majetek, tak křišťálově čistý, jim chce proradný stát zabavit…

Jejich advokát, pan Sokol, se nechal slyšet, že – cituji… „Navržený trest propadnutí majetku je likvidací dvou lidských bytostí, které se chovaly zcela sociálně, a trest by z nich udělal doživotní bezdomovce a asociály…“

Tak tomu se říká hnus!

Vždyť jak k tomu přijdou? Copak oni si někdy nedělali starosti s tisíci a tisíci chudých v naší zemi, kterým hodlali postupně svůj majetek rozdat? Což to nebyli právě oni, komu leželo na srdcích blaho nejen kraje, ve kterém žijí, ale doslova celé země? Nesnažili se vždy a upřímně pošťouchnou věci tak nějak správným směrem, aby na tom i někdo vydělal?

To mají za všechnu tu dobrotu, křesťanskou lásku a občanskou uvědomělost! A začalo to tak nevinně.

S tím nejlepším úmyslem podarovali svého kamaráda vínem v krabici, a už tu byl zlý osud, který proměnil víno na mrzký peníz.

Já jen doufám, že pokud budou opravdu odsouzeni, tak nejen že je budeme všichni dobře a rádi ze svých daní po dobu pobytu v ukrutném žaláři živit a šatit, ale že naše srdce budou s nimi i v tu těžkou chvíli, kdy jednou projdou žalářními vraty zpět k nám, na světlo boží.

Onu účast s jejich osudy dáme nejlépe najevo, když nedopustíme, aby tato svatá dvojice (ten třetí svatý je ten s vínem…) padla na samé dno, a stali se z nich asociální trosky.

Bude třeba hodně úsilí, aby k tomu nedošlo. Od médií očekávám, že za to, jak se na jejich osudu popásala, pomohou jim například se sepisováním pamětí, které si jistě nezadají s tím nejnapínavějším thrillerem. Očekávám, že dostanou obrovský prostor v různých televizních show, redaktoři těch nejkřišťálovějších médií se budou prát o exkluzivitu jejich poskytnutých rozhovorů.

A to by bylo, aby se opět nevyškrábali ze dna na samé výsluní. A proč ne až na samotný vrchol? Stačí to jen dobře načasovat, a přespříští prezident může být…? A proč ne? Kriminální kvalifikace, jak je u našich prezidentů občas zvykem, tady bude, a navíc ta výhoda – prezidentem se může stát jak pan Kott, tak jeho choť. Genderově vyvážený cirkus jistě za těch pár let, než vylezou z basy, dostoupí vrcholu, a zvolení ženy na pozici našeho nejvyššího ústavního činitele bude v tu dobu jistě doslova nutností.

Ale nezakřikněme to! Teď jen, aby je odsoudili, a pak už mají cestu na Hrad prakticky jistou…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 5.3.2015 13:55 | karma článku: 30,18 | přečteno: 1084x