Já se svým bratrem proti našemu bratranci…

Nedávno jsme napsal článek o tom, že v Libyi číhá past. Viděno dnešním pohledem se zdá, že je ta past ale mnohem hlubší, než se původně zdálo…

 

Nevím, co si stratégové zasahujících zemí myslí, možná to, že stačí srovnat se zemí pár středisek libyjské protiletecké obrany, něco radarů, zničit pár tanků, co by měly být už možná ve šrotu, sundat z oblohy pár Migů, co létaly ještě nad hlavou Brežněvovi a bude zase klid…

Nebude…

Válka není divadlo, jak se možná domnívá náš bývalý pan prezident Havel, který také tak horoval pro „humanitární bombardování“, a nedá se ukončit prostým spadnutím opony.

Od začátku muselo být každému jasné, že nálety se neobjedou bez obětí na životech i nevinných lidí, tedy civilistů. I kdyby tomu tak nebylo, není těžké v současné době sehnat v Libyi pár mrtvých těl, které takové klasifikaci budou odpovídat a přes média je ukázat světu.

Hlavně tomu s muslimským obyvatelstvem…

Jedno staré arabské přísloví praví – „…já se svým bratrem proti svému bratranci, my s mým bratrem a bratrancem proti celému světu…“

Jak dlouho asi bude trvat, než představitelé opozice v Libyi začnou kritizovat Západ za účinky útoků na nevinné obyvatele…?

Jak dlouho asi bude trvat, než se nenápadně slije názor opozice a křídla momentálně se peroucího za Kaddáfího, aby se společně postavili „agresorům“…?

Pochybuju, že by Západ nechal všech aktivit, jakmile Kaddáfí zdvihne (pokud vůbec) bílý prapor. Vzhledem ke strachu o ropu nebude tak snadné veškeré akce ukončit – jako bylo snadné je rozjet. Raketa se odpálí ve zlomku vteřiny, ale uklidit po ní ten bordel co napáchá , to už trvá o něco déle…

A tehdy pochopí i ten poslední pasáček velbloudů, že Západu nešlo vůbec o to, aby byl on a jeho velbloud svobodný, ale o to smradlavé a mazlavé, čemu se říká černé zlato.

Islámská část světa bude mít nové mučedníky a nový, a hodně veliký důvod, nenávidět.

Není nic lepšího, než potvrdit starou tradici, že bratr musí držet s bratrem a pokud to vyžadují okolnosti, i se zlobivým bratrancem – proti zbytku světa.

Ta past byla tak očividně nastražená - a ti pitomci u strategických map do ní vlezli…

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | pondělí 21.3.2011 12:21 | karma článku: 27,95 | přečteno: 2432x