I teď by měla ze světového hlediska válka v Iráku smysl…

Každý den se na nás řítí hrozné zprávy o řádění islámských radikálů z Iráku. Hrozí odtamtud expanze ryzího radikálního zla. Co s tím bude svět dělat…?

Jak vidno, světu se moc do tohoto průšvihu nechce. Když kdysi Saddám Husajn napadl Kuvajt, než byste napočítali pět, byly tu rezoluce Bezpečnostní rady OSN, byl tady Pouštní štít, který se posléze přetavil do Pouštní bouře.

A to šlo tehdy o jeden jediný malý stát v regionu – Kuvajt, pravda, bohatý na ropu. Dnes jsou řáděním band ISIL v Iráku ohroženy všechny země v oblasti Perského zálivu (mimochodem také bohaté na ropu...). Radikálové si však brousí zuby i na země daleko vzdálenější, než jsou přímí sousedé Iráku, kde se denně dějí ta nejotřesnější zvěrstva, jaká si jen dokážeme ve spojení s radikálním islamismem představit – a ono nic…

Žádná ze světových mocností se nějak nemá k tomu, že za tamní situaci může i politika Západu. Kdo tam všechno stávající strhnul, aby zanechal tuto zemi v chaosu a napospas právě radikálním choutkám islamistů…?

Jsou to právě islamisté z ISIL, kteří si hodlají doslova podmanit celé okolí, až do Říma se jim podle některých pramenů zachtělo. A co na to svět? Co na to světový četník USA? Bude stačit pár stovek „poradců“, které prý do Iráku vyslaly…? Mají snad radikálové z ISIL nějaký respekt z americké letadlové lodě, promenující se kdesi v Perském zálivu? Brání jim fakt, že tam je, páchání zločinů proti lidskosti, má nějaký vliv na jejich nebezpečné expanzivní choutky ve jménu jejich víry…?

Proč jen mám pocit, že ze současného Iráku hrozí možná mnohem větší nebezpečí, než z něj pro svět hrozilo v dobách vládnutí Husajna…?  Na závěr jedno video – jen pro silné a plnoleté nátury…

 

http://m.liveleak.com/view?i=744_1377386471

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 11.7.2014 10:43 | karma článku: 11,41 | přečteno: 545x