I já chci evropský, pardon, západoevropský standard…

Německá kancléřka se nechala slyšet, že MUSÍ být všude v Evropské unii nastavené stejné standarty v péči o uprchlíky…

 

Ve svém prohlášení ale paní Merkelová zapomněla na jednu věc – na zpřesnění, podle jakých kritérií se budou MUSET ony standardy nastavovat. Zda půjde o zohlednění možností chudších východoevropských zemí, jakou je i ta naše, nebo zda půjde o vynaložení prostředků v takové výši a kvalitě, jakou si mohou dovolit třeba právě Německo, nebo Francie.

Pokud budeme POVINNI starat se o uprchlíky podle západoevropských možností, pak bych prosil o následující.

Já, jakožto poctivý občan Evropské unie, každý měsíc poctivě platící daně a dodržující zákony, bych také chtěl žít podle standardů obvyklých například v Německu. Chtěl bych, aby můj plat měl stejnou kupní sílu, jakou má plat německého skladníka, chtěl bych, aby i v obchodech, kam chodím nakupovat, byly k zakoupení stejně kvalitní potraviny a produkty, jaké se dají sehnat v německých supermarketech.

Nechci nadále pojídat ošizené sajrajty, s naprosto odlišným složením, než jaké jsou němečtí prodejci a majitelé obchodních řetězců v Německu nuceni tlakem německé zákaznické veřejnosti ve své zemi prodávat. Chci, aby se výrobci, prodejci a majitelé obchodních řetězců u nás, povětšinou také němečtí, postarali o to, aby se stejné produkty dali sehnat i u nás.

Jistě i naši důchodci by uvítali, kdyby jejich celoživotní prací zasloužené důchody akceptovaly stejnou hodnotu, jakou mají důchody německých stařečků a stařenek.

Když celoevropské nastavení standardů, tak ve všem, ne jen v otázce výroby a přípravy bavlnky, určené pro cizí migranty.

Doufám, že si mou žádost vezme paní Angela k srdci, a během příštího svého projevu SVÝM národům se o tom zmíní. Nevím sice, kde se na to všechno vezmou peníze, ale podle očividných plánů paní kancléřky zřejmě zdroje jsou, a je jich dost. Jsem rád, že má paní Merkelová jasno v tom, co MUSÍME. A znáte to – když musíš, tak musíš.

Takže se také MUSÍME my, Češi, mít stejně, jako Němci, přes to nejede vlak. Už se na to těším. Jen mě tak napadá, aby to nakonec nedopadlo tak, že se budou mít i Němci tak, jako se máme dnes my u nás. To by asi němečtí důchodci a pracující čuměli, na český „standard“…

 

 

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 25.9.2015 9:30 | karma článku: 41,28 | přečteno: 1920x