Drahonická hladovka je vydírání, nic víc…

Divadlo na pokračování – tak by se dala nazvat situace okolo nelegálních imigrantů. Kdyby to nebylo tak vážné, bylo by to až směšné...

 

Tak se nám synci z Iráku rozhodli, že nebudou papat. Bodejť by jedli, když jim nastalá realita zcela vyvrátila bláhové iluze, že je Evropa natěšená, až ji přijdou v řádech statisíců osídlit. Chápu, že to jednomu vezme chuť k jídlu, když narazí na zemi, která po jejich lehkém průchodu Evropou, jako jedna z mála dodržuje pravidla, která měli chlapci z Iráku a přilehlého vesmíru pocítit už ve chvíli, kdy se jejich gumový člun dotkl evropského břehu.

Mám za to, že není naší vinou, nás, České republiky, že ostatní země, ležící na ose jejich cesty, dílem kašlaly, a dílem nezvládaly uvést v praxi opatření, která ve smyslu nelegální imigrace (hlavně tedy té, bez jakýchkoliv dokladů…) platí, respektive by měly platit.

Není náš problém, že ostatní tranzitní země si nedělají hlavu s tím, kdo to vlastně přes jejich území prochází. My si tu hlavu v souladu s nastavenými, i když mnohými porušovanými, pravidly prostě děláme.

A máme na to právo.

Chlapci z Iráku zase mají, pravda, právo na to, nejíst.

Pokud jejich situace a minulost neumožňuje, aby získali u nás status válečného uprchlíka, pokud sami a dobrovolně kdesi ještě v poušti spálili své doklady, musí nést sami odpovědnost za to, že mohou být vráceni zpět, odkud přišli.

Copak asi na nás mají připraveného dál, aby nás donutili nechat je v naší zemi, přestože je zde mít nechceme? Čímpak nás budou dál vydírat? Kdy přejde vydírání v otevřené vyhrožování a násilí páchané ne na sobě, ale na našich lidech?

Musím za sebe říci, že bych se s nimi vůbec nemazal. Pokud na naše území vnikli v rozporu s platnými zákony, vypráskal bych je bičem, ať hladové, nebo s plnými bříšky.

Ale jednu pozitivní stranu ta jejich hladovka má – ukazuje se, že konečně narazili na realitu, že konečně pochopili, že tu nejsou, troufám si tvrdit, že cca 80% obyvatel, vítáni. Těch zbylých 20% ať si klidně drží hladovku s nimi, alespoň zbude na ostatní více brambor, kterých se prý letos urodilo málo…

 

Autor: Vladimír Kroupa | středa 11.11.2015 12:31 | karma článku: 43,31 | přečteno: 2343x