Čínská loď hlídkovala u amerického ostrova. Neprovokujte, varuje Washington…

„Čínský torpédoborec Huan San v úterý údajně hlídkoval u atolu Diego Garcia, kde má letectvo USA základnu pro své strategické bombardéry...

 

Vojenské plavidlo se do oblasti přiblížilo jen na několik hodin. Velvyslanectví USA v Pekingu Čínu varovalo, aby přestala provokovat…“

 

Říkáte si, a sakra, co se to děje? Mohu Vás uklidnit, to se nestalo. Tedy něco podobného ano, ale přesně v opačném grádu. Pravda je taková, že to byl americký torpédoborec USS Lassen, který v úterý údajně hlídkoval u Spratlyho ostrovů, které si nárokuje Čína, a bylo to čínské velvyslanectví ve Washingtonu, které varovalo USA, aby přestaly provokovat.

Zdá se Vám reakce Číny na "mírumilovné" proplutí americké válečné lodě v území, které si Čína nárokuje, neadekvátní, přehnaná, a hlavně nezakládající se na mezinárodním právu?

Pokud ano, pak si znovu přečtěte perex mého článku, a zkuste si představit, jaký by byl Váš názor, kdyby byl pravdivý…

Někdy mám pocit, že se z vnímání spousty lidí vytratil smysl pro spravedlnost, pokud v jejich myslích kdy vůbec byl. Mainstreamem jsme postupně krmeni takovým typem informací, které nás postupně přetvářejí k obrazu svému. Snaží se v nás vzbudit dojem, že jediné právo, ať už faktické, nebo nepsané, stojí na straně USA a jeho spojenců.

Se spojenci USA je to ale dost vachrlaté, jednou je nějaký ten prezident a jeho režim té které země s panáčkem z Bílého domu děsný kámoš, aby se obratem stal pro mezinárodní politiku světového četníka nepohodlným. To pak má většinou rychlé řešení. Média poplatná jakýmkoliv zvratům zájmů politiky USA dokážou z nepohodlného státníka udělat špinavce a nepřítele světového míru No.1 takovým fofrem, že si dotyčný nestačí ani utřít nudli, a už ho jeho vlastní lidé vláčejí po ulici, jako kus zakrvaveného hadru.

Do světa se rozeběhnou s elánem závodních koní informace, tedy ty „správné“ informace, které připraví světovou veřejnost, nebo alespoň její rozhodující část, na další kroky USA, které povedou k „ochraně míru a stability“ tam v regionu, tu na celém světě.

Kolik lidí se pak zamyslí nad tím, zda je skutečné právo na té „správné“ straně? Já osobně takové dilema vždy řeším tak, že se zkusím podívat na vzniklou situaci přesně opačným pohledem. Pak se ptám sám sebe, zda se mi stále jeví závěry z Bílého domu (z Moskvy, z Pekingu, z Horní Lhoty, z Dolní Lhoty – vyberte si) oprávněné, nebo zda na celé věci náhodou něco malinko nezasmrádá.

Bohužel, poslední dobou mám pocit, že mají v Bílém domě sklad zrajících sýrů…

 

 

 

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 27.10.2015 10:22 | karma článku: 34,79 | přečteno: 1293x