Chápu Vás, rakouští protiatomoví aktivisté…

Ve stínu událostí v Japonsku se nikdo nemůže divit vzrůstající obavě z jaderné energie, obzvláště té obavě z Rakouska, napřené směrem do sousedních států…

 

Každému, jen trochu myslícímu člověku musí být přeci jasné, jaký průser by byl, kdyby se naše české moře Lipno rozlilo směrem k Temelínu a vyřadilo tak systém chlazení reaktoru.

Uznávám, že ta minulá tsunami, co se Českem prohnala, minula Temelín jen o chlup. Také to zemětřesení, které vloni otřáslo naší zemí díky pnutí v tektonické desce na dálnici D1, otřáslo jistě technologickým zařízením Temelína více, než náš úřad pro jadernou energetiku přiznal...

Jsem vděčný rakouským sousedům za to, že jsou připravení, až v momentě, kdy dojde k té úžasné události a Temelín bude odstavený, a k jejich zemi se bude ubírat obyčejný kouř z elektráren na tuhá paliva, že nebudou na nás žehrat a že dopřejí našim občanům bezplatnou rekreaci ve svých Alpách, aby tam vydýchali ten smrad a čmoud.

Ale vlastně nevím, jakým směrem se v naší zemi nejčastěji ubírá vítr, tak možná budou přátelé Rakušané obtěžováni jen těmi našimi turisty a ne naším čmoudem.

Tak to být – lidé si mají pomáhat a jaderná energie je svině.

Svině se mají porážet, tak s chutí do toho, a půl je hotovo…  :-)))

 

 

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | pondělí 14.3.2011 15:43 | karma článku: 25,05 | přečteno: 2096x