Cesty Páně jsou nevyzpytatelné…

Kdo by to byl řekl, že když bylo vymyšleno toto rčení, že už asi někde někdo tušil, jaká sranda se jednou bude jmenovat - České dráhy...

Některá nařízení Evropské Unie stojí za pšouk. Když jsem se například dozvěděl o nařízení (naštěstí už pokud vím zrušeném), které diktovalo, jak moc smí být ohnutá okurka, či jaký tvar a velikost může mít jablko na pultě obchodu v členské zemi EU, tak jsem si poklepával na čelo.

Jsou však nařízení, která až tak zbytečná a groteskní nejsou. Alespoň já, jako zákazník a uživatel jistých služeb to tak vidím.

Není to tak dlouho, co je direktivou EU nakázáno, že provozovatel železniční dopravy v členských zemích má povinnost odškodnit své zákazníky za případná zpoždění svých spojů, která přesáhnou 60 minut.

Zpráva pro zákazníky a cestující Českých drah zdá se výborná.

Ale ouha...

Nebyli bychom národem Švejků, kdybychom nenašli šalamounské řešení. Tedy pardon - ne my, jako celek, ale vedení Českých drah.

Nařízení EU se prý u nás nemůže praktikovat, neb většina vzniklých zpoždění na Českých drahách vzniká vlivem - ,,Vyšší Moci".

 

Tak to se mi ulevilo!!!

Já už se bál, že za to může špatné přerozdělování finančních prostředků (nutných na údržbu a provoz), nekompetentnost a občas i zhovadilý vliv lidského faktoru přímo u kolejí.

Už jsem se bál, že jde o šlendrián a trestuhodnou nedbalost, když někdo s plácačkou a píšťalkou pošle vlak na kolej, kde ten nemá co dělat a v čase, kdy tam nemá co dělat. A že se na té samé koleji náhodou vyskytuje další vlak?

Inu, ,,Vyšší Moc" a asi to tak Pán Bůh chtěl...

No, alespoň jsem pochopil, jak je fajn, že je na nás Stvořitel tak hodný, že nám věnuje takovou pozornost. To třeba na takové Japonce náš Pán úplně kašle. Tam totiž jezdí vlaky na čas a to tedy asi znamená, že tam nemají žádné živelné katastrofy, žádné nekompetentní lidi a žádné problémy s logistikou související s provozem tratí.

A že tam mají zemětřesení?

No, občas, ale dobře jim tak. Kdyby se modlili k naší ,,Vyšší Moci", tak by měli určitě místo zemětřesení jen vtipné činitele, kteří umí očůrat a  vysvětlit cokoliv.

Tak vážení, až přijedete díky ,,Vyšší Moci" po kolejích pozdě kamkoliv, ať už do zaměstnání, nebo třeba k odletu na dovolenou, nezoufejte!!!

Nemá smysl žádat o ,,zpožděnku" a satisfakci na nádraží (třeba na lampárně), ale musíte jít do kostela!

Tam sebou bouchněte na kolena, proste o odpuštění, že si dovolujete otravovat s tak přízemními záležitostmi a modlete se. Modlete se, aby měl Váš šéf pochopení pro ,,Vyšší Moc", aby na Vás letadlo počkalo, aby ten, kdo na Vás někde už pár hodin čeká ještě nějakou tu hoďku počkal...

Mohl bych pokračovat v radách k čemu se modlit dlouho.

Jo a prosím Vás, když už budete v tom modlení, tak se prosím pomodlete i za to, aby se na nás náš Pán na chvíli zase vykašlal a šel se mrknout třeba na ty odpudivě přesné Japonce.

Nic proti Japoncům...

Amen!:-))

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | středa 12.8.2009 9:45 | karma článku: 20,28 | přečteno: 4411x