Babiš vidí v odpůrcích nacisty a fašisty. Kde já to už slyšel? Aha, z úst Putina a spol…

Tentokrát to pan Babiš opravdu přehnal. Nazvat odpůrce jeho politiky a persony nacisty a fašisty, navíc ještě s tím, že jde jistě o voliče současných vládních stran, to už je fakt silné kafe…

.

Pan Babiš se strašně diví, jak mohou někteří lidé dávat tak hlasitě najevo svou nevoli s jeho putováním po zemích českých. Zřejmě mu nedochází, že je dnes už doba, kdy může někdo s někým nesouhlasit, a přesto mu za to nehrozí postih. Demonstrace jsou u nás už hodně let povolené, aniž by se někdo musel bát o svou budoucnost.

Protože se pan Babiš vehementně dovolával zásahu policie ČR (ukázkové estébácké manýry…), protože se mu nelíbilo, že mnozí přítomní na jeho akcičce pískali a skandovali ne zrovna lichotivé názory na jeho osobu a politiku, asi by byl rád, kdyby (už zase…) policie rozháněla seskupené lidi, kteří přijdou někam nahlas říci, co, nebo kdo se jim nelíbí.

To, že své odpůrce nazval nacisty a fašisty s tím, že jde určitě o voliče současné vládní koalice, dává celé frašce ještě mnohem vyšší level. Chce tím snad pan Babiš jasně a veřejně říci, že je nejen každý, kdo volil Pětikoalici, ale i politici z Pětikoalice samotné nacisté a fašisté?

Pokud vím, na podobnou notu má v současnosti žaludek jen Putin, který tak označil každého, kdo má něco proti vraždění Ukrajinců jeho armádou.

Že by měl pan Babiš v myšlení s Putinem mnohem více společného, než by se na první pohled mohlo zdát…?

Pokládám jeho výroky za trestné, je to on, kdo podněcuje své příznivce k nenávisti vůči voličům jiných stran, uráží je slovy, že jde o nacisty a fašisty, uráží tedy stejnými tituly i současnou vládu a tolik lidí celkem, že kdyby si každý z nich přišel před ním uplivnout, tak se desetkrát utopí.

Tohle už je opravdu moc, to se nemělo stát. Ne na naší politické scéně. To do našich měst a náměstí prostě nepatří. Tohle se zkrátka nedělá, ocenil bych, kdyby na pana Babiše za tyto jeho výroky nějaký právník, třeba přímo z řad vládních stran, podal trestní oznámení pro veřejnou pomluvu, pro veřejné šíření nenávisti vůči skupině osob, pro doslova veřejný útok na státní demokratické zřízení.

Hanba, hanba, hanba, třikrát hanba!

.

.

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 5.8.2022 13:28 | karma článku: 44,54 | přečteno: 5337x